Hodnocení víkendu: Druhá domácí výhra A-týmu, úspěšná kladenská mise dorostenců

O tomto víkendu měla napilno všechna družstva. Mladší žáci sehráli hned dva zápasy. Extraligové Áčko nakonec zlomilo střeleckou smůlu a nováčka ze Sudoměřic porazilo 2:0. Oba dorostenecké týmy si odvezly tři body z Kladna, starší žáci zas z Českých Budějovic.Sečteno a podrtženo - je za námi úspěšný víkend!

A-tým

Mužské Áčko přivítalo ve své hale nováčka ze Sudoměřic. Hráči z Hodonínska zavítali na Košutku vůbec poprvé, jelikož si ze svého extraligového působení, které přerušili v roce 2008, pamatují pouze hřiště ve Štruncových sadech. Od začátku zápasu byli lepším týmem domácí. Mečouni byli u všeho dříve a „Sudky“ hrozily pouze z občasných brejků. Soupeře ovšem podržel brankář Terna, kterému také velice pomáhali obránci.

Střeleckou nemohoucnost prolomili až členové druhé obranné formace. Adam Vágner a Michal Slanec byli jedinými střelci utkání a přisoudili Plzni druhé vítězství v sezoně.

Sobota 20. září: HBC Plzeň – SK Sudoměřice: 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Starší dorostence čekal v sobotu první venkovní zápas. A hned na hřišti jednoho z nejsilnějších celků – Alpiqu Kladno. Hosté začaji výborně, hned při prvním střídání se vrhli před Majerníčka v bráně Alpiqu a hned třetí střela v utkání měla gólový přívlastek – trefil se Martin Kunzmann. Jinak se hrálo velice vyrovnané utkání. Spousta střel i tvrdých soubojů. Šance střídala šanci a domácí si vylámali zuby na brankáři Sedláčkovi, který si odbyl premiéru v brance Plzně. Pod závěrečným skóre se podepsaly branky Tymra a Šmucera, jenž si ve své druhém soutěžním utkání připsal první branku.

Sobota 20. září: HBC Alpiq Kladno – HBC Plzeň: 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Také druhý kolektiv dorostenců vyrážel do Kladna. Mladší dorostence čekal souboj v kvalifikační skupině o postup do jarní části extraligy. A jako jejich starší kolegové vstoupili do zápasu lépe než soupeř. Plzeňané byli od začátku malinko lepším týmem, ovšem Kladno bylo nebezpečné hlavně v útočné fázi a obrana hostů dostávalo občas hodně zabrat. O výsledku pěkného utkání, kterému nechyběli pěkné individuální akce, efektní zákroky brankářů i střety u mantinelů rozhodli dvě branky v prostřední části. Úspěšnými střelci byli Jakub Vobruba a Petr Bočan.

Neděle 21. září: HBC Alpiq Kladno – HBC Plzeň: 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Družstvo starších žáků vyrazilo do Českých Budějovic. A trenér Libor Hrubý s hráči ročníku 2000 nemají na jihočeskou metropoli vůbec špatné vzpomínky. Právě zde totiž loni vybojovali bronz z MČR a vůbec první žákovskou medaili v historii klubu. Ale zpět do současnosti! V sobotu se hokejbalisté HBC Plzeň utkali s místním Pedagogem. V úvodu utkání byla hra vyrovnaná. Postupně však byli hosté jasně lepším týmem a to se projevilo i na výsledku. Do statistik se nejvýrazněji zapsal Roman Poláček (2+2).

Sobota 20. září: SK Pedagog České Budějovice – HBC Plzeň 0:7 (0:1, 0:3, 0:4)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

V sobotu do plzeňské haly zavítala pražská Hostivař. Šlo také o jediný víkendový zápas mládežnických týmů v domácím prostředí. A ten se mečounům moc nepovedl. Pražanům nevstřelili ani jednu branku a sami čtyřikrát inkasovali. A podruhé v sezoně prohráli.

Sobota 20. září: HBC Plzeň – HBC Hostivař: 0:4 (0:0, 0:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Ke třetímu utkání cestovali svěřenci trenérů Kaluby a Sýkory hned druhý den. Časně ráno vyráželi společně s mladším dorostem do středních Čech. Konkrétně do Nového Strašecí. A zápas skončil obrovským debaklem. Mladí Plzeňané si s chutí zastříleli a závěrečné skóre mělo podobu 0:23. Velkou měrou se na něm podílel Michal Skřivánek, který vstřelil hned 10 branek a na tři přihrál! Bodově se činil i Radek Sýkora (3+7).

Neděle 21. září: HBC Nové Strašecí – HBC Plzeň: 0:23 (0:9, 0:6, 0:8)

Podrobnosti o utkání



Program příštího víkendu:

Sobota – 27. září
  • Muži: Třinec - Plzeň (17:30)
  • Starší dorost: Kovo Praha - Plzeň (16:30)
  • Starší žáci: České Budějovice - Plzeň (12:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Ústí nad Labem (16:00)

Neděle – 28. září
  • Mladší dorost: Plzeň – Dobřany (11:00)