Junioři v sobotu hrají o přímý postup do čtvrtfinále, předskokany jim udělá minipřípravka

Další hrací víkend se nezadržitelně blíží! De facto jej otevřeli starší žáci čtvrtečním soubojem v Písku, další čtyři kategorie na své zápasy teprve čekají. Sobotní program v Precol aréně otevře minipřípravka, která si užije domácí turnaj. Závěrečný duel nadstavby potom čeká juniorský celek, který si fantastickým obratem v Hostivaři udržel naději na přímý postup do čtvrtfinále. V neděli čeká zvučný souboj také dorostence. Druhá Plzeň hostí třetí Beroun. B-tým pak nastoupí v Třemošné.

Otočení kalendářů na měsíc duben juniorská kabina přivítala. Po vstupu do elitní nadstavbové části mečouni klopýtali a sbírali porážky. 6. dubna ovšem v Berouně na půdě tabulkového lídra v samotném závěru vstřelili vítěznou branku a otočili kormidlem. Srovnání dvougólového manka minulou sobotu, rovněž v poslední minutě, a obrat zápasu v samostatných stříleních natáhl sérii výher na tři zápasy a místa pro přímý postup nejsou stále finálně obsazená! Mečouni s počtem 12 bodů v sobotu od 14 hodin hostí Pardubice. Na dálku budou soupeři se třetím a čtvrtým celkem soutěže (Hostivař, Kladno) s počtem 14 bodů, kteří se střetnou s první dvojicí týmů nadstavby. V souboji tří týmů o dvě postupové příčky junioři HBC Plzeň využijí naplno talentované mladé hráče, kteří sbírali zkušenosti v mužské CROSSDOCK Extralize. Obránce Michal Matoušek například rozhodl minulé utkání na půdě Hostivaře, kde byl v rozstřelu jediným úspěšným exekutorem.

V neděli domácí prostory využijí dorostenci, kteří v devatenácti duelech poznali jediného přemožitele, vedoucí Ústí nad Labem a patří jim tak druhé místo. Nyní hostí druhého tabulkového souseda, třetí Kelty z Berouna, kteří na mečouny ztrácejí čtyři body. První vzájemné střetnutí obou týmů skončilo plzeňskou výhrou 3:1, zopakují si Plzeňané vítěznou radost?

Program víkendu

Sobota 27. dubna 2024

  • Junioři: Plzeň – Pardubice (14:00)
  • Minipřípravka: Turnaj Precol aréna (10:00)

Neděle 28. dubna 2024

  • B-tým: Třemošná - Plzeň (13:30)
  • Dorost: Plzeň - Beroun (11:00)