Po pěti letech před kamerami ČT Sport! Plzeň na státní svátek vyzve Kladno

Je to tak! Bez dvou dnů po pěti letech zavítá kamera České televize do haly na Košutce. Utkání, které se původně mělo hrát v neděli 13. listopadu se přeložilo na státní svátek a 17.11. od 16:05 se v televizním duelu střetnou loňští semifinalisté.

Na poslední televizní utkání mohou Mečouni vzpomínat jen v dobrém. Vlašim tehdy porazili vysoko 9:3. Zápas zažilo i osm nynějších členů A-týmu.

Od té doby se leccos změnilo. Inovacemi prošla i sama hokejbalová hala, která bude na tuto událost připravena nejlépe, jak bude moci. „Hala má určitě velkou výhodu, ale pěkný přenos se dá udělat i z venkovního prostředí. Teď nás čeká utkání tradičních soupeřů a kvalitních mužstev, což je určitě jedním z důvodů volby pro přímý přenos,“ nechal se slyšet Roman Ondráček z České televize. Sám bývalý hokejbalista a hlavní hokejbalový expert v redakci. Diváky bude provádět také Tomáš Jílek, taktéž známá osobnost pro hokejbalového fanouška. Jílek stál před kamerou u zlaté jízdy českých reprezentantů na plzeňském MS před sedmi lety a komentoval také první přenos z hokejbalové extraligy v roce 2007 v Letohradu. U toho byli Mečouni také, jako soupeř .

Jednání o přímém přenosu z CCM extraligy probíhala dlouho a nakonec se zástupcům hokejbalového svazu s Českou televizí podařilo domluvit. Do této události tak zbývá už pouhý týden.

Plzeň a Kladno patří dlouhodobě k tomu nejlepšímu, co můžeme na hokejbalových kolbištích vidět. Oba celky mají statut Hokejbalového centra mládeže a každým rokem produkují hráče do všech reprezentačních kategorií. O utkání, jako takovém, budeme samozřejmě blížeji informovat v tradičním preview.

FOTO: Tomáš Kostečka, úprava: Zbyněk Jirka.