Hodnocení víkendu: Áčko a mladší dorost sehráli dvojzápasy, s rozdílnými výsledky

Další víkend je za námi. Plzeňané tentokráte počítali také ztráty. A-tým proti vedoucí dvojici CCM extraligy nevytěžil žádný bod. V samostatných stříleních prohráli starší dorostenci i žáci. Naopak mladším týmům, jak dorostu, tak i žákům, se dařilo.

A-tým

>V sobotu do Plzně přijel obhájce titulu z Kladna. A domácí znovu zaspali start utkání. Rozhozenou obranu potrestal po perfektním protiútoku Štěpáník a po třiadvaceti sekundách byl stav 0:1 pro hosty. Alpiq dál dominoval. Téměř ve všem. Hráči Kladna byli aktivnější, byli všude dříve, silnější na míčku a Plzeň nevěděla, kam dřív skočit. Jediné situace, kdy se Plzeňané dostali na delší dobu před Jirotku, byly početní výhody. Prohra 0:4, tak vzhledem k vítězství Pardubic znamená přesun v tabulce z třetího na čtvrté místo.

Sobota 21. března: HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno 0:4 (0:3, 0:1, 0:0)

Podrobnosti o utkání

O něco lépe se dařilo Plzni na půdě lídra z Vlašimi. Alespoň po herní stránce. Západočeši šli brzy a nečekaně do vedení, když Straku zaskočil Ondřej Benedikt. Domácí měli i přes stav 0:1 herní převahu a činila se zvlášť jejich nová slovenská posila – Ján Rímský. Toho ovšem několikrát vychytal Kráčina. Ovšem v osmnácté minutě vyrovnal Blaško a v poslední třetině přisoudil tři body domácím Dušek. Plzeň tak nedokázala zvítězit po slibném začátku a kvůli ostatním výsledkům a jarní formě Mostu se nyní nachází na čtvrtém místě s jediným bodem náskoku na již zmíněný Most.

Neděle 22. března: HBt Vlašim – HBC Plzeň 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Svěřenci trenéra Davídka se vydali v sobotu dopoledne na dlouhou cestu do Orlických hor. Konkrétně do Letohradu. Začátek se jí však povedl. A díky povedené akci Vodrážky se dostala do vedení. Neuběhli ani dvě minuty hry a jeleni vyrovnali. A bylo hůř, jelikož se ve dvacáté minutě dostali také do vedení. Následně se ale tvrdou střelou pod břevno Pokorný a bylo vyrovnáno. Ve vyrovnané třetí třetině branka nepadla a rozhodnout musela samostatná střílení. A v těch uspěli domácí. Velkým problémem byla také nedisciplinovanost a hned tři osobní desetiminutové tresty na straně hostů.

Sobota 21. března: SK Hokejbal Letohrad – HBC Plzeň 3:2 ss (1:1, 1:1, 0:0 – 1:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

V sobotním západočeském derby v extralize MD měl soupeř mnohem lepší úvod utkání a v šesté minutě se dostal do vedení. Mečouni se postupem času zlepšovali a díky Ulčově přesně střele v přesilovce bylo vyrovnáno. Druhá část nabídla pohledný hokejbal s řadou šancí, ale branka nepadla. V té třetí Dobřany zaskočili domácí hned po dvanácti vteřinách a stav byl 1:2. Plzeňané ale zabrali a díky povedné pasáži v polovině poslední třetiny otočili vývoj utkání na svoji stranu. Trefili se Hurt a Kovářík. Plzeň poté nepustila soupeře do závěrečného tlaku a ubojovala vítězství v regionálním derby. Před nedělním výjezdem do Č. Budějovic také zůstala stoprocentně úspěšná!

Sobota 21. března: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)

Podrobnosti o utkání

Nedělnímu utkání příliš nepřálo počasí. Na jihu Čech se hrálo na zmoklém asfaltu, na kterém místy zůstávali louže. Od úvodní buly bylo jasné, že půjde o boj o každý milimetr hřiště a hráči obou týmů museli absolvovat mnoho osobních i běžeckých soubojů. Pedagog se také po nedůrazu plzeňské obrany dostal do vedení. Dvě povedená střídání druhého hostujícího útoku ale otočila zápas ve prospěch Západočechů. Dvě povedené střely dua Hurt – Toman si našly cestu až do sítě. Budějovice byly sice střelecky aktivnější, ale do vyložených šancí se dostávala spíše Plzeň. Druhá část byla ale znovu bezgólová. Střelecký účet završil umístěnou střelou David Ulč a závěrečnou pojistku do prázdné klece obstaral dobře hrající Filip Toman.

Neděle 22. března: SK Pedagog České Budějovice – HBC Plzeň 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Zřejmě nejvyrovnanější utkání sehrálo družstvo starších žáků v neděli v podvečer. V domácí hale hostili Buldoky ze Stříbra. Jejich mladému kádru pomohlo pár zkušenějších hráčů, kteří si přes velkou část sezony plní hokejové povinnosti. Přesto byli domácí jasným favoritem. Laxní hra Plzně byla soupeřem potrestána a mečounům se podařilo vyrovnat až před koncem první části. Jinak se hrál špičkový mládežnický hokejbal. Spousta krásných akcí a hra se přelévala nahoru-dolu. Plzeň také byla blíže vítězství, když chyby domácí obrany využil kapitán Votípka. Chvíli poté však mečouni inkasovali po střele od červené čáry a šlo se do samostatných střílení. V těch byl úspěšnější soupeř a připravil Plzni první prohru v letošní soutěži SŽ. Jedinou branku v „nájezdech“ vstítil, stále ještě mladší žák, Jan Miksan. Pro toho to byla soutěžní premiéra.

Neděle 22. března: HBC Plzeň – HC Buldoci Stříbro: 2:3 ss (1:1, 0:0, 1:1 – 0:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mladší žáci Plzně se letos řadí k dominantním týmům čtrnáctičlenné skupiny MČR MŽ, která čítá týmy ze severu, západu, středu Čech a Prahy. V nedělním utkání hostili Mladou Boleslav. Tygry na podzim porazili poměrem 5:0 a i tentokráte byli svěřenci Michala Sýkory považováni za favority. Vedení se ujali domácí hned ve třetí minutě a od začátku zápasu šli vítězství naproti. Dařilo se tradičně prvnímu útoku – Miksan (2+1), Sýkora (0+3), Skřivánek (3+2). Poslední jmenovaný se vrátil po jednozápasové přestávce a připsal si hned čistý hattrick!

Sobota 21. března: HBC Plzeň – HBC Tygři Mladá Boleslav 6:2 (2:0, 2:1, 2:1)

Podrobnosti o utkání



Sobota – 28. března
  • Muži: Plzeň – Kert Park (17:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Jihlava (14:00)
  • Starší žáci: Třemošná – Plzeň (10:00)
  • Mladší žáci: Rakovník - Plzeň (13:00)

Neděle – 29. března
  • Mladší dorost: Plzeň – Kyjov (13:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Kelti 2008 (15:30)