Hodnocení víkendu: Letohrad odjel s nepořízenou, celková úspěšnost nadpoloviční

P L Z E Ň - Třetí zářijový víkend se nesl v duchu startu žákovských soutěží a prvního domácího zápasu A-týmu. Nakonec to byl jediný zápas v prostředí plzeňské hokejbalové haly, protože soupeř mladších dorostenců – Zliv se nedostavil k utkání.

Muži

Mužský A-tým má na svém kontě po třech kolech FORD-CREDIT extraligy 5 bodů. První tříbodový zisk získali hráči právě ve víkendovém utkání s Letohradem. Mečouni do utkání vstoupili velmi aktivně. Po první třetině ukazovala světelná tabule výsledek 2:0 pro domácí. Síť soupeřovy branky rozvlnili Jiří Benedikt a Ondřej Malý. Velkou aktivitu Plzně dokazuje i poměr střel po první části, 14:5. Po zbytek utkání se hra vyrovnala, ale branky přidali pouze domácí. Letohradské pokusy likvidoval výtečný Marek v brance domácích a jednou i pravá tyč jeho branky. Dále pak úřadoval Stanislav Valenta, který vstřelil dvě branky.

Sobota 14. září: HBC Plzeň – SK Hokejbal Letohrad 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání.

Starší dorost

Starší dorostenci cestovali do Ústí nad Labem, kde mají Mečounům co oplácet za loňské vyřazení v semifinále nebo domácí prohru 4:3. Plzeňané bohužel odjíždějí s nepořízenou. Domácí zvítězili fotbalovým skóre 1:0. Hráče Plzně srážela častá vyloučení, v utkání se jich nakonec nasbírali hned devět.

Sobota 14. září: Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání.

Mladší dorost

Utkání mladšího dorostu nebylo odehráno, soupeř ze Zlivi se nedostavil. Utkání momentálně řeší Ligová komise a zápas bude s největší pravděpodobností kontumován ve prospěch Plzně.

Starší žáci

Starší žáci také začínali sezonu na hřišti soupeře. Hráli v pětatřicet kilometrů vzdáleném Stříbře. V zápase byli Plzeňští favority a také to potvrdili. Domácí však prokázali velkou chuť bojovat a hlavně v závěru utkání byli velmi nepříjemným soupeřem. Vítězství přesto patří Plzni a trenérské duo Štulc – Bočan může slavit úspěšnou premiéru.

Sobota 14. září: HC Buldoci Stříbro – HBC Plzeň 3:5 (0:1, 1:3, 2:1)

Podrobnosti o utkání.

Mladší žáci

Do letošní sezony MČR MŽ vysíláme znovu dva týmy. Výkony „Áčka“ poslaly tým až do republikového finále. Herní projev B-týmu loni rostl s každým zápasem a po počátečních vysokých přídělech přišla i dvě vítězství. Letos vedl první „trip“ týmů MŽ na jih Čech. A-tým zvítězil v Českých Budějovicích rozdílem třídy a B-tým podlehl Písku 1:6.

Neděle 15. září: SK Pedagog České Budějovice – HBC Plzeň „A“ 0:14 (0:3, 0:4, 0:7)

Neděle 15. září: HC Švantlův Dvůr Písek – HBC Plzeň „B“ 6:1 (3:0, 2:0, 1:1)



Program příštího víkendu:

Sobota – 21. září
  • Muži: Třinec – Plzeň (17:30)
  • Starší dorost: Kladno – Plzeň (16:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Dobřany (11:00)
  • Mladší žáci A: Plzeň – Dobřany (12:30)
  • Mladší žáci B: Třemošná – Plzeň (10:30)

Neděle – 22. září
  • Mladší dorost: Plzeň – České Budějovice (14:00)