První domácí zápas Plzeň zvládla a porazila Letohrad

P L Z E Ň - 14. září měli plzeňští hokejbalisté na programu první domácí extraligový zápas nové sezony, když do jejich haly k utkání třetího kola zavítal východočeský Letohrad. Plzeňané potvrdili dobrý výkon z minulého týdne z Hradce Králové a s přehledem zvítězili 4:0.

3. kolo | sobota 14. 9. 2013 | 17:00

HBC Plzeň

4:0 2:0, 1:0, 1:0

SK Hokejbal Letohrad

Branky a nahrávky: 10. J. Benedikt (Vodrážka), 11. Malý (O. Benedikt), 18. Valenta (Švarc), 45. Valenta.
Rozhodčí: Vokurka, Horský. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 37:23.
Marek (Semera) – J. Benedikt, Edl, Slanec, Kavalír, Krpal, Vodrážka – Malý, O. Benedikt, Krásný, Gřonka, Polívka, Kejř, Švarc, Frajdl, Valenta
Šimara (Janoušek) – Adamec, Grund, Krejsa, Forman, Urban, Hruška, Fajfr, O. Lux, Halbrštát, Kormunda, Červinka, Rail, J. Lux, Voleský, Furik

Plzeň vstoupila do svého prvního domácího utkání aktivně a napohled se dostávala do zakončení poměrně lehce. Šimara sice předváděl výborné zákroky, i přesto ale čisté konto dlouho neudržel. Už v závěru desáté minuty totiž nedokázal zastavit dělovku Jiřího Benedikta, který si nabil o Vodrážku a ze středního pásma poslal míček až do letohradské branky. To vše se událo při signalizované výhodě domácích po faulu Adamce.

Minutu nato už navíc Plzeň skórovala podruhé. Tentokráte nahrával zpoza branky Ondřej Benedikt a z předbrankového prostoru zakončoval jeho jmenovec Ondřej Malý. Místo v horní části branky trefil přesně, a Západočeši se tak mohli radovat z dvoubrankového vedení, které udrželi až do konce první třetiny, přestože ji dohrávali oslabení po faulu Kavalíra.

Druhá část nebyla zdaleka tak jednoznačná, jako ta první, ve které domácí přestříleli hosty 14:5. Plzeň však i přesto dokázala navýšit své vedení, když se krátce po přestávce trefil Stanislav Valenta po hezkém průniku ze středního pásma a přesné střele po břevno letohradské branky. Hosté pak nevyužili další početní výhodu, ale v závěru třetiny pro změnu jednu sami ubránili.

V úvodu závěrečného dějství se mohl prosadit hostující Hruška, který se krátce po svém návratu z trestné lavice nachomítl do gólové příležitosti před plzeňskou brankou, opět však zaúřadoval výborně chytající Marek. Letohradu se nedařily přesilové hry, ve kterých se jen s velkými obtížemi dostával do útočného pásma, z brejků pak navíc několikrát zahrozili domácí. Valentovi však druhou branku rozhodčí v 37. minutě ještě neuznali pro její posunutí. Východočechům se nepodařilo vytvořit si v závěru nějaký větší tlak, namísto toho šli v poslední minutě do čtyř a ještě jednou inkasovali. Opět to byl Stanislav Valenta. Při přesilovce prostřelil Šimaru ze středu útočné třetiny, a stanovil tak konečné skóre – 4:0.

Ohlasy k utkání

Josef Kadaně (trenér, HBC Plzeň): "Byl jsem dnes přesvědčený o tom, že styl hry, který jsme během zápasu uplatňovali, musel přinést své ovoce. Samozřejmě nám ale dost pomohl ten druhý rychlý gól, který nás trochu uklidnil. Minulý týden se nám podařilo zaskočit Hradec na asfaltu, kde nám to obvykle moc nejde. Dnes jsme zase využili domácího prostředí, soupeře jsme nepodcenili a za celý zápas jsme jej nepustili do mnoha větších šancí."