Mečouni se v letošní sezóně představí naposledy venku, ve středu zavítají k obhájci titulu

Základní část CROSSDOCK Extraligy se blíží ke konci. Mečouny tento týden čekají dvě poslední utkání v této sezóně, ve kterých ještě budou bojovat o lepší pozici v tabulce. Nejprve ve středu vyjedou k závěrečnému venkovnímu souboji na hřiště Kert Parku, kde se utkají s šestinásobným mistrem naší nejvyšší hokejbalové soutěže.

CROSSDOCK Extraliga: HC Kert Park Praha – HBC Plzeň, středa 10. dubna 2024 od 19:30

Mečouni na jaře odskočili poslednímu místu a dvě kola před koncem základní části už je jisté, že se v Extralize udrží. V posledních dvou zápasech se mohou ještě dostat na deváté místo. Bodovou ztrátu na lepší pozici začali dohánět hned na začátku jara. V prvním zápase vybojovali bod, v dalším vyhráli po samostatných stříleních a poté už před svými fanoušky získali tři body. Vítěznou sérii pak neprodloužili v Karviné, z Letohradu si přivezli bod a další týden na domácím hřišti porazili vysokým rozdílem Hradec Králové. Na to se jim nepodařilo navázat o víkendu, kde ve Svítkově už prohrávali o šest branek, nakonec se poté prosadili třikrát.

V letošní sezóně Kert Park vítězství v základní části neobhájí. Dvě utkání před závěrem základní části je na druhém místě a má stejný počet bodů se třetím Ústím. V úvodu jarní části podlehl Hostivaři, v dalších zápasech pak neztratil žádný bod. Minulý týden protáhl vítěznou sérii na šest utkání, když na domácím hřišti porazil Kladno 4:1. Na konci března se pražští hokejbalisté představili také na Final Four Českého poháru a vybojovali titul i v této soutěži.

V podzimní části se oba týmy utkaly v západních Čechách. Lépe zápas začali Pražané a už v šesté minutě otevřeli skóre. Plzeňští hráči pak ve druhé části srovnali a jen třicet devět vteřin po začátku třetí patnáctiminutovky skóre otočili v přesilové hře. Hostům se poté také podařilo potrestat vyloučení domácích a necelých šest minut před koncem základní hrací doby vsítil vítězný gól Zvonek.

Produktivitu plzeňského týmu vede s třinácti body Matěj Pavlíček, mládežnický reprezentant už letos vsítil dvě branky a na jedenáct nahrál. V průměru posbíral víc než bod za zápas Vít Lokajíček (5+5). Na straně hostů si zatím zapsal nejvíce bodů Dalimil Zvonek (18+9), který už v jarní části vstřelil dva hattricky.

Utkání můžete sledovat v textovém online přenosu zde.

Program týdne:

Středa 10. dubna 2024

A-tým: Kert Park - Plzeň (19:30)

Sobota 13. dubna 2024

A-tým: Plzeň - Kladno (11:00)
Junioři: Plzeň - Kladno (14:00)
Starší žáci: Blatná - Plzeň (11:00)
B-tým: Taurus Plzeň - Plzeň B (17:00)
Minipřípravka: Turnaj Blovice

Neděle 14. dubna 2024

Dorost: Plzeň - Blatná (11:00)
Mladší žáci: Blovice - Plzeň (10:00)