Hodnocení víkendu: Junioři přivezli bod, řada starších žáků reprezentovala Plzeňský kraj

Prodloužený velikonoční víkend znamenal zápasové vytížení jen pro dvě kategorie HBC Plzeň. Respektive pouze jeden tým mečounů odehrál soutěžní utkání. Byli jím junioři, kteří v Heřmanově Městci statečně bojovali, přesto domů přivezli pouze bod. Řada starších žáků také navlékla v Kladně dresy Plzeňského kraje na turnaji krajských výběrů.

Junioři

Mečouny čekal šestý duel v nadstavbové části elitní skupiny. V prvních pěti bohužel poznali pouze porážky. První góly viděli diváci v poslední minutě první třetiny. Domácí poslal do vedení Pilař, za šestnáct sekund srovnal plzeňský Pavlíček. Oba hráči přidali druhou trefu na začátku třetí části. Ježci šli do vedení ještě jednou, ve 44. minutě ale Matěj Pavlíček dovršil hattrick a poslal zápas do prodloužení. To o vítězi nerozhodlo. Samostatná střílení zvládli lépe Východočeši.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: V sobotu jsme zavítali k Ježkům do Heřmanova městce, kterým jsme chtěli oplatit domácí porážku. Bohužel nás však na jaře trápí koncovka a tak jsme si více než bod nezasloužili. Musíme na tom stále pracovat a věřím, že góly zase dávat budeme. Herně to byl totiž náš nejlepší jarní výkon, přestože našim limitům se stále ještě nepřibližoval.

Sobota 30. března 2024: SK Ježci Heřmanův Městec - HBC Plzeň 4:3ss (1:1, 0:0, 2:2 - 0:0)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci: Turnaj krajských výběrů U15

Na Velký pátek hostilo Kladno a Svitavy turnaj krajských výběrů U15. V novém formátu se střetly kraje dle geografické příslušnosti ve dvou skupinách: Východ a Západ. Výběr Plzeňského kraje tedy cestoval do Kladna, kde pět týmů hrálo o dvě místenky do Final Four. Západočeši nakonec skončili čtvrtí. Turnaj začali vítězstvím, pak smolně prohráli po samostatných stříleních a nakonec připsali dvě prohry. Ve výběru pod vedením Michala Samce figurovali Patrik Blabol, Marek Kozák, Michal Šulan, Jakub Vitkovič, Tomáš Sládek, Matěj Brunclík, Jakub Kořínek, Jonáš Obr, Martin Ptáčník, Jiří Sinkule, Matěj Tyr a brankář Matyáš Šebek.

Podrobnosti

Program příštího víkendu:

Sobota 6. dubna 2024

  • A-tým: Svítkov Stars Pardubice - Plzeň (16:00)
  • Junioři: Beroun - Plzeň (13:00)
  • Starší žáci: Plzeň - Suchdol nad Lužnicí (14:00)
  • Přípravka: Turnaj Třemošná (11:00)

Neděle 7. dubna 2024

  • Dorost: Suchdol nad Lužnicí - Plzeň (13:00)
  • Mladší žáci: Plzeň - Stříbro (14:00)
  • B-tým: Plzeň - Blovice (16:00)