Radní města Plzně Tomáš Morávek předal dorostencům ceny za eXcellent League 2024

Po středečním utkání s Třemošnou byli dorostenci oceněni za své výkony v eXcellent League. Individuální ceny, pohár a medaile za vítězství na tomto turnaji předával hráčům radní města Plzně pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy Ing. Tomáš Morávek. Nejen za touto událostí, ale také za oceněním v anketě Sportovec Plzně 2023 se ohlíží Jan Kraus.

Během zimní přestávky se dorostenci zúčastnili projektu eXcellent League, v rámci kterého odehráli čtyři utkání s kvalitními týmy. V této soutěži ani jednou neprohráli a obhájili zlato z minulého roku. „Turnaj eXcellent League 2024 je skvělé zpestření zimní přípravy, odehráli jsme celkem čtyři utkání, z toho tři týmy byly z východní a jeden ze západní divize. Všechny zápasy byly velice kvalitní, je to dobré poměření sil i s týmy z východní divize, se kterými se moc nepotkáme,“ těší Jana Krause. S dorostenci postupně porazili berounské Kelty, Kert Park, Pardubice a Hostivař. Já osobně jsem turnaj hrál potřetí a pokaždé jsem si ho moc užil. Hlavně je skvělé, že se nám podařilo obhájit vítězství z loňského roku,“ neskrývá kapitán plzeňských dorostenců.

Za úspěch v této soutěži byli mečouni oceněni po středečním zápase. Radní města Plzně pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy Ing. Tomáš Morávek nejprve předal individuální ocenění nejlepším hráčům jednotlivých zápasů. Trička soutěže obdrželi Jindřich Hošek, Martin Král, Filip Kotrouš a Petr Našinec. Následně dostali ceny All-Stars teamu Jan Kraus a Martin Král. Poté došlo také na osobní předání plaket Sportovec Plzně 2023 reprezentantům U16 a U18 a nakonec si plzeňští hráči převzali pohár za první místo v eXcellent League. „Každého ocenění si velice vážím. Můj cíl je hrát co nejlépe, abych pomohl týmu k vítězství, a to si myslím, že se podařilo jak v Liberci, tak v turnaji eXcellent League. Vždy jsou pro mě důležité týmové úspěchy,“ prozrazuje Kraus.

Plzeňský útočník byl se dvěma góly a deseti asistencemi nejproduktivnějším hráčem soutěže. Minulý rok v létě také pomohl na Mistrovství světa v Liberci reprezentaci hráčů do 16 let k titulu a na začátku týdne byl s dalšími spoluhráči oceněný v anketě Sportovec Plzně za mimořádný výkon/výsledek v roce 2023 v kategorii žactva a dorostu. Předtím v sobotu už také nastoupil do premiérového utkání v CROSSDOCK Extralize, kde si zapsal asistenci. „Zápas jsem si moc užil a budu na něj vzpomínat ještě hodně dlouho. Jsem moc rád, že jsem dostal od trenérů důvěru a do zápasu mohl nastoupit. Snažil jsem se hrát, jak nejlépe umím,“ dodává plzeňský hokejbalista.

FOTOGALERIE