Mečouni se připravují na start soutěží. Áčko čekají kvalitní prověrky

22. srpna 2024

Letní příprava A-týmu, juniorů a dorostu je v plném proudu. Drtivá většina hráčů žákovských a přípravkových kategorií se v těchto dnech účastí Hokejbalového kempu s LZ Hokejovou školou. Zkrátka tradiční srpnový program, který doplní klubové účinkování na Sportmanii. Již brzy se rozběhnou extraligové boje, na které chce být kabina A-týmu připravena co nejlépe. Plzeňské hokejbalisty v následujících dnech čekají hned tři přípravné zápasy.

Se startem měsíce srpna se opět sešli k zahájení přípravy hokejbalisté A-týmu, juniorů a dorostu. Ve všech kategoriích se kromě obměn kádru změnilo i trenérské vedení. Na pozici trenéra A-týmu se po třech sezónách u mládeže vrací Josef Kadaně, juniory naopak přebírá Michal Edl, pozici hlavního trenéra dorostu letos zaujme Pavel Štulc. Kompletnímu obsazení realizačních týmů klubu se ještě budeme věnovat.

Ročníky, které do kategorie dorostu přicházejí ze starších žáků si také mohou naposledy užít atmosféru hokejbalového kempu, který je také letos organizován v úspěšné spolupráci s LZ Hokejovou školou a který je oblíbenou součástí překlenovacího období před startem soutěžních utkání! Mezi již tradiční klubové srpnové akce patří také účast na sportovním parku Sportmanie Plzeň v areálu za OC Plzeň Plaza. Hokejbalové stanoviště lze letos nalézt v termínu 23.-25. 8. 2024 na stanovišti č. 3 před vstupem na most přes řeku Mže.

Tou samou dobou bude probíhat soustředění plzeňského A-týmu, které se bude konat z části v Precol aréně a z části v blízkých Blovicích. V rámci soustředění Plzeňané vyzvou dva prvoligové celky. V sobotu v Plzni berounské Kelty, v neděli v Blovicích Blatnou. V následujícím týdnu vyjedou Plzeňané také na Lužiny, kde budou čelit (opět) mistrovskému Kertu. Porce přípravných zápasů by měla vést k nejlepší přípravě před startem extraligy, kterou mečouni zahájí v sobotu 7. září domácím zápasem proti Pardubicím.

Program přípravných zápasů A-týmu

  • Sobota 24. 8. 2024: Plzeň - Kelti 2008 (14:30, Precol aréna)
  • Neděle 25. 8. 2024: Plzeň - Blatná Datels (14:00, Blovice)
  • Čtvrtek 29. 8. 2024: Kert Park Praha - Plzeň (19:00, Praha-Lužiny)