Plzeň ve druhém kole CROSSDOCK Extraligy čeká výjezd do Hostivaře

12. září 2024

První venkovní duel této sezóny odehrají Plzeňané v Hostivaři. Pro pražský tým je to první zápas na domácí půdě, proto můžeme očekávat napínavý duel. Hned po zápase A-týmu nastoupí na totéž hřiště plzeňská juniorka, která loňskou sezónu vyřadila Hostivař v semifinále. V Precol Aréně se představí starší žáci proti týmu HBC Zliv, dorost přivítá Suchdol nad Lužnicí a mladší žáci odstartují začátek sezóny v Blovicích.

CROSSDOCK Extraliga: HBC Hostivař – HBC Plzeň, sobota 14. září 2024 od 11:00

Plzeň v prvním kole na domácí půdě dokázala porazit Pardubice hned 4:0 a připsala si první tři body na úvod sezóny. Hostivař měla také vítězný víkend, když v Karviné vyhrála 11:4. Oba dva týmy v prvních kolech ukázaly bojovný výkon a to, že do nové sezóny jdou naplno. Hostivaři se tak také podařilo navázat na ovládnutí Páňa Cupu, kterého se v rámci závěrečných příprav na sezónu zúčastnila na Kladně.

Jak Plzeň, tak Hostivař zaznamenali na začátku nového ročníku v týmu změny a nové jména. Na pomoc do Hostivaře zamířili Ondřej Pražák a Jaromír Markytán. Pražák dal v prvním utkání za Hostivař hattrick a vstřelil gól a k tomu přidal tři asistence. Hned v úvodním utkání se blýskl šesti body Jan Čejka, jenž v minulé sezóně ovládl kanadské bodování základní části i play off. Naopak v Plzni zažil premiéru Adam Hájek a do plzeňské sestavy se také vrátil po zranění Lukáš Hanuš, který hned zaznamenal branku. Nejproduktivnější hráči jsou zatím kapitán Marek Švarc (2+1) a Martin Kunzmann (1+2), čisté konto má zatím Petr Kráčina.

Ve vzájemných zápasech loňskou sezónu byla lepší Hostivař. První zápas vyhrál pražský tým jednoznačně 5:0, druhý už tak jednoznačný nebyl, ale i přesto Plzeň nedokázala zvítězit a prohrála 3:5. Co se týká úspěchů loňského ročníku, tak Plzeň skončila v CROSSDOCK Extralize s osmnácti body devátá. Hostivař měla o poznání lepší sezónu, v základní části skončila první s 57 body a v play off se dostala až do finále, kde prohrála proti pražskému Kert Parku.

Plzeňané by chtěli přidat další tři body. O uplynulém víkendu porazili v domácím prostředí Pardubice. Podaří se jim uspět i na sobotním výjezdu, který je v CROSSDOCK Extralize čeká?

Utkání můžete sledovat prostřednictvím online zápisu zde.

Program víkendu:

Sobota 14. září 2024

  • A-tým: Hostivař – Plzeň (11:00)
  • Junioři: Hostivař – Plzeň (13:30)
  • Starší žáci: Plzeň – Zliv (11:00)

Neděle 15. září 2024

  • Dorost: Plzeň – Suchdol nad Lužnicí (13:00)
  • Mladší žáci: Blovice – Plzeň (10:00)
  • B-tým: Plzeň B - Třemošná (16:00)