Snažili jsme se bojovat do poslední chvíle, těší trenéra Edla

První sezónu v roli hlavního trenéra má za sebou. Michal Edl z pozice hráče přešel na střídačku a dokázal dovést plzeňský tým ke čtvrtému místu v CCM Extralize. Proč se nepovedlo zopakovat loňský bronz i o příčinách porážky s Kladnem hovoří v našem rozhovoru.

Co bylo problémem proti Kladnu?
Chybělo nám zvládnout první zápas na Kladně a třetí na našem hřišti. Výkon nebyl takový, jaký bychom si jako trenéři představovali. V tuhle chvíli nejsem schopný to úplně objektivně zhodnotit, ale chyběla nám větší chuť a bojovnost o každý kousek hřiště.

Druhý zápas jste měli dobře rozehraný, pět minut před koncem jste Kladnu věnovali přesilovku. Byl to opravdu klíčový moment?
Já si myslím, že to faul nebyl, ale rozhodčí to měli složité na posouzení. Myslím si, že kladenský hráč tomu pádu pomohl, ale to je moje domněnka krátce po zápase, možná po zhlédnutí videa na to změním názor.

V semifinále jste skórovali jen čtyřikrát, byl to ten kámen úrazu?
Střílíme špatně. Jirotka je kvalitní gólman, který je v širším výběru reprezentace, ale my jsme bohužel nevyužili jeho stylu chytání a pořád jsme stříleli nahoru.

V rozhodujícím zápase, ale i v těch předchozích vám nevyšly přesilovky. Kde byl problém?
My jsme chtěli přesilovku nějak změnit. Kladno to bránilo dobře, my jsme ale hráli hodně nahoře.

Střelba byla problém nejen v play-off, souhlasíte?
Měli jsme dobré zápasy i špatné zápasy, ale té střelby je na náš vkus hodně málo, i když ty hráče k tomu nabádáme. Budeme muset na tom pracovat.

Jak budete hodnotit celou sezónu?
Náš tým patří nejlepší čtyři, ale nejen v play-off, ale i v základní části. Základní část jsme bohužel nezvládli dobře a nepřipravili se tak ideálně na play-off. Naše nevyrovnané výkony se nám projevily i ve vyřazovacích bojích. Snažili jsme se bojovat do poslední chvíle, za což jsem hráčům v kabině poděkoval.

Vy jste absolvoval první sezónu v roli hlavního trenéra, jaká byla?
Situace pro mě byla hodně těžká. Skončil Pepa Kadaně a my jsme museli hledat trenéra. Doufal jsem , že seženeme trenéra nebo se posunou trenéři od staršího dorostu a já budu jako asistent, ale to se nestalo. Byl jsem trochu hozený do vody, musel jsme si sehnat k sobě kolegy a myslím si, že jsme si sedli a i přes občas odlišné názory jsme spolupracovali skvěle.

Bude pokračovat ve své roli i v další sezóně?
Chtěli bychom pokračovat ve stejném složení. Kolega Luděk Polívka mi původně slíbil, že bude se mnou spolupracovat do Vánoc, ale nedomluvili jsme se do kterých.