Byli jsme trpěliví a více disciplinovaní, říká Martin Krch

Plzeňští hokejbalisté slaví postup mezi čtyři nejlepší celky CCM Extraligy. V rozhodující páté bitvě čtvrtfinále proti Ústí nad Labem zvítězili mečouni 5:0 i díky dvougólovému příspěvku Martina Krcha.

Západočeši se ve vyrovnaném utkání dostali ke slovu v závěru druhé části a díky rychlé smršti strhli zápas na svou stranu. „Myslím si, že to bylo ze začátku hodně vyrovnané, ale pak se projevilo, že více chceme ten zápas urvat a postoupit. Dali jsme první gól, kterým jsme se hodně uklidnili a pak jsme si zápas hlídali,“ říká k zápasu Martin Krch.

Plzeňský útočník odešel ze čtvrtého zápasu se zraněním nohy po sekeře od ústeckého hráče, do pátého zápasu se dal ale dohromady. „Čekali jsme vyrovnanou sérii, což se potvrdilo. Do pátého zápasu jsme šli s velkým odhodláním, ale výhra 5:0? To jsme nečekali a možná je to až příliš krutý výsledek pro soupeře,“ uvádí Krch.

Martin Krch se v zápase prezentoval dvěma góly ve druhé části a výrazně tak překlopil misky vah na plzeňskou stranu. „Náš rychlý gól a další dva hned vzápětí byly klíčové. Zápas jsme si pak hlídali, byli jsme víc trpěliví a neměli tolik vyloučení jako Ústí,“ přiznává mladý útočník.

Během utkání v Ústí začalo pršet, ani tento fakt však neměl výrazný vliv na zápas a možná výhoda Ústí se tedy ukázala lichá. „Vůbec jsme s tím neměli problém. Už se nám jednou stalo, že začalo pršet, když jsme hráli na Kertu a po tomhle zápase jsme řešili obutí a ukázalo, že jsme vybrali dobře,“ směje se Krch.

Plzeň slaví postup do semifinále, které začne už v sobotu a soupeřem mečounů bude Kladno. Favorizovaný středočeský celek přivítá Plzeňany na hlavní ploše kladenského zimního stadionu. Jaké jsou očekávání před sérií? „Už jsme si to s nimi zkusili v loňském roce. Doufám, že budeme letos šťastnější, ale určitě to bude pěkný hokejbal,“ hlásí Martin Krch.