Play-off začíná! Čtvrtfinále pro Plzeň začíná v Ústí nad Labem

Je to tady! Základní část je minulostí a nastává druhá část sezóny. Vyřazovací boje, kde není prostor na chyby a „jede se na krev“. Dvacet kol dlouhodobé soutěže určilo finálové dvojice a Plzeňany čekají vyzyvatelé z Ústí nad Labem. Právě na hřišti Elby série startuje. Hraje také mládež, doma se představí pouze starší žáci.

Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň,
sobota 1. dubna od 16:00, neděle 2. dubna od 11:00

Mečouni a Elba jsou tradičními účastníky bojů o medaile. V play-off je vídáme každoročně a během mnoha let soutěže na sebe samozřejmě narazili. Mnoho fanoušků a hráčů má v živé paměti čtvrtfinálovou sérii z roku 2015. Plzeň se tehdy kvalifikovala do čtvrtfinále ze čtvrtého místa a Severočechy vyřadila v nejkratším možném termínu a poměrem 3:0 na zápasy.

Velmi se tehdy dařilo Marku Švarcovi. Pro útočníka s číslem 22 bylo tehdejší play-off prvním v seniorské kategorii a odstartoval jej na výbornou! V úvodních dvou zápasech nasbíral tři přesné zásahy a stal se jednou z hlavních postav úspěšného tažení do semifinále, kde Plzeň skončila na hokejkách Vlašimi. Švarc sice chyběl v závěru základní části, do vyřazovacích bojů by ovšem mohl naskočit.

V letošní sezóně je vzájemná bilance Ústečanů a Plzně naprosto vyrovnaná. Elba nejprve na podzim zvítězila v domácím utkání 4:1 a stejným poměrem se radovala i Plzeň v 17. kole základní části. Oba celky do posledního kola bojovaly o výhodu domácího prostředí. Rozdíly mezi třetím a sedmým místem byly minimální a rozhodně bylo o co hrát. Poslední hrací víkend ale vyšel lépe Severočechům, kteří získali z šesti možných bodů hned pět a navíc porazili přímého konkurenta, pražský Kert Park. Vysloužili si tak třetí příčku. To Plzeňané ztratili s Hradcem i Kovem v samostatných stříleních a „zbyla“ na ně šestá příčka.

Hokejbalové kuloáry vidí tuto sérii jako nejvyrovnanější. To potvrzují i slova Tomáš Jílka pro web hokejbal.cz. Komentátor ČT Sport, který svým slovem doprovází všechny hokejbalové přenosy, včetně podzimního duelu Plzně s Kladnem, se vyjádřil takto: „V této sérii můžeme vidět klidně pět zápasů a nemusel by zde postoupit výše nasazený celek. To však předpokládá, že Plzeň začne mít konstantnější výsledky, vždyť v základní části neměla sérii více než dvou výher v řadě. Pokud najdou pohodu, mohli by se z postupu do semifinále radovat oni.“

Velký pozor si bude muset plzeňská obrana dát na Lukáše Soukupa! Reprezentační forvard nabral letos velkou herní pohodu a stal se ústřední postavou prvního vzájemného duelu. V říjnu se podílel na všech brankách svého týmu, kdy tři sám vstřelil a u jedné si připsal asistenci. Celkově obsadil pátou příčku v ligové tabulce produktivity s 26 body (14+12) v osmnácti duelech. Ústečtí se mohou opřít o vyrovnanou gólmanskou dvojici a pevnou obranu v čele se zkušenou dvojicí reprezentantů Růžička – Švanda. Defenzivu soupeře doplní také zajímavé hokejové jméno. Dres Elby navlékne mistr Tipsport extraligy z roku 2015, litvínovský Karel Kubát.

Mečouni letos ukazovali kolísající výkonnost. Ve vyřazovacích bojích by samozřejmě rádi ukázali to nejlepší. Důležitá také bude vyprázdněná marodka. Západočechy letos opravdu decimovala zranění nejrůznějšího charakteru. Také proto jen jediný Ondřej Benedikt odehrál všech dvacet zápasů. Dvojice Vodrážka, Průcha má pak odehráno o utkání méně. Jako tahoun se nejčastěji ukazoval Michal Průcha, který má se statistikou 10+9 krásný průměr jednoho bodu na zápas. Velká pozornost se opět upne k Petru Kráčinovi. Mladý brankář má po kladenském Jirotkovi druhá nejlepší čísla napříč extraligou a úspěšnost zákroků dotáhl na 92,45%!

Zápasy můžete sledovat v online přenosu na serveru onlajny.com.

Program víkendu:

Sobota – 1. dubna
  • Muži: Ústí nad Labem – Plzeň (16:00)
  • Starší dorost: Kladno - Plzeň (17:00)
  • Starší žáci: Plzeň - Rakovník (11:00)

Neděle – 2. dubna
  • Muži: Ústí nad Labem – Plzeň (11:00)
  • Mladší dorost: Pardubice - Plzeň (13:00)
  • Mladší žáci: Dobřany – Plzeň (14:00)