Základní část zakončí mečouni proti Hradci a pražskému Kovu

Poslední dvě utkání základní části CCM Extraligy mají před sebou hokejbalisté Plzně. Mečouni měli původně sehrát dva zápasy na hřištích svých soupeřů, ale nakonec cestují v sobotu jen do Hradce Králové. Nedělní duel proti Kovu se totiž odehraje nakonec v hale na Košutce. Přijďte proto netradičně v neděli od 13:00 podpořit Plzeňany, kteří bojují o lepší výchozí pozici v play off!

HBC Hradec Králové 1988 – HBC Plzeň, sobota 25.3 od 13:00

První vzájemný zápas mezi oběma týmy dopadl lépe pro Západočechy, kteří tehdy na státní svátek udrželi svojí tvrz bez poskvrny a Hradec Králové porazili vysoko 5:2. Vítězství mečounů tehdy řídil především nejproduktivnější Plzeňan Michal Průcha, který hned dvakrát zamířil přesně do černého.

V tabulce dělí oba soupeře tři místa. Východočeši aktuálně drží klíčovou 8. pozici v tabulce, která jako poslední zaručuje účast v play off. Navíc to vypadá na to, že Hradec Králové již udrží tuto pozici před Sudoměřicemi, jež mají odehráno o jeden zápas více a navrch ztrácí tři body.

Plzeňané naopak mohou hned v sobotu definitivně stvrdit svojí účast ve vyřazovacích bojích, stačí jim k tomu neprohrát s Hradcem Králové o více než o tři góly. Zároveň ale ještě mohou mečouni pomýšlet na lepší umístění, tabulka je nicméně enormně vyrovnaná a teprve v tomto víkendu se rozhodne, jak vše definitivně dopadne.

Hradečtí se v ofenzivě mohou celou sezonu spolehnout na reprezentanta Jana Bacovského, který prozatím nasbíral na své konto 20 bodů (15 gólů + 5 asistencí). Druhým v pořadí je Petr Novák - 16 bodů (3 + 13), jenž naopak připravuje góly kanonýrovi Východočechů, jenž je společně s Tomášem Wróbelem z Kertu nejlepším střelcem celé extraligy. V brance Hradce má nejvíce odchytáno Zdeněk Biegl, o tři zápasy méně má Petr Brykner. Úspěšnost zákroků obou gólmanů se blíží k 91%.

Plzeň se v útoku opírá o výkony Michala Průchy, který nasbíral 16 bodů (10 + 6) a je zcela jasně nejproduktivnějším hráčem Mečounů. Zbytek hráčů Plzně má okolo sedmi bodů a je proto jen otázkou, kdo zrovna bude mít při utkání svůj den. V brankovišti je oporou reprezentant Petr Kráčina, do pěti zápasů zasáhl Jiří Návara.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

TJ Kovo Praha – HBC Plzeň, neděle 26. března od 13:00, hokejbalová hala Plzeň

První vzájemný zápas obou celků dopadl lépe pro Kovo, které si z Plzně odvezlo dva body za vítězství 3:2 po samostatných stříleních. Mečouni se tehdy hned dvakrát dostali v duelu do vedení, ani jednou ale nedokázali svůj náskok udržet. Nyní se bude odveta odehrát opět v hale na Košutce, jelikož Kovo disponuje hřištěm s nevyhovujícími rozměry, s nimiž nebylo schopno nic udělat během zimní přestávky.

Kovo ztrácí na Plzeň dva body a nachází se hned na 7. místě tabulky. Pražanům ovšem zbývají odehrát celkově ještě tři zápasy, takže mají ještě vlekou šanci se posunout v tabulce směrem nahoru. V jarní části sezony Kovo ještě ani jednou nezvítězilo, pouze bralo jeden bod po porážce v pražském derby s Kertem. Nutné je ale třeba dodat, že se Kovo střetlo se silným Kladnem a Pardubicemi.

Kovo nemá, co se týče produktivity, žádného výrazného tahouna. Nejproduktivnějšími hráči pražského celku jsou shodně se ziskem 12 kanadských bodů Miroslav Strejček (5 + 7) a Miroslav Franěk (3 + 9). V brance je oporou Kovu Václav Lain, jehož úspěšnost zákroků šplhá k 92%.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 25. března
  • Muži: Hradec Králové – Plzeň (13:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Pardubice (13:00)
  • Starší žáci: Hostivař - Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Stříbro – Plzeň (10:00)

Neděle – 26. března
  • Muži: Kovo Praha – Plzeň (13:00), hráno v hale v Plzni
  • Mladší dorost: Plzeň – Hostivař (15:30)