Víkendové menu: Turnaj reprezentací a plzeňská mládež

Od pátku 10. března do neděle 12. března hostí hala na Košutce turnaj tří národních výběrů. Na západ Čech dorazí reprezentace Slovenska, Švýcarska a samozřejmě také České republiky, v jejímž dresu naskočí také čtveřice Plzeňanů. V akci se představí také plzeňská mládež.

Turnaj reprezentací

Červnové MS v Pardubicích se blíží mílovými kroky. A právě plzeňské měření sil může hodně napovědět, jak jsou hráči připraveni. Jedná se o poslední velkou herní přípravu před samotnou akcí. V nominaci trenéra Kadlece nalezneme také čtyři hráče z aktuálního kádru plzeňského Áčka. Brankáře Petra Kráčinu, Ondřeje Benedikta, Ondřeje Kejře a Michala Průchu. Plzeňské prostředí také dobře znají Adam Roušal a Michal Slanec, kteří momentálně působí ve Švýcarsku. Dvojice krajánku se ovšem z reprezentační akce musela omluvit.

Švýcarsko zřejmě dorazí ze zkušenými reprezentanty. Osa týmů zůstává několik let stejná. Výběr Tibora Kapánka tvoří elitní hráči ze švýcarské nejvyšší soutěže. Kluby jako Oberwil Rebells, SHC Belpa nebo SHC Grenchen-Limpachtal zásobují reprezentaci mnoha jmény. V Plzni opět naskočí například Yves Stücki, kterého si plzeňští hokejbaloví fanoušci pamatují z několika Pilsen Cupů či Pilsen Challenge. Dres helvétského kříže oblékne také duo Henzi - Aegerter, které se do Plzně vrací po necelém měsíci. Tato dvojice se totiž s Grenchenem představila na uplynulém Pilsen Challenge.

Slováci budou v Pardubicích úročit na zlatý hattrick, tak plzeňskou přípravu rozhodně nepodcení. Naši východní sousedé do Plzně vyrazili autobusem po jedenácté hodině a již dnes v 19:45 je čeká souboj s výběrem Švýcarska. Slovenský národní dres obléknou někteří mistři světa z roku 2015. Diváci uvidí například skalické duo Martinusík - Rampáček. Ti se ve stejném roce zúčastnili zmíněného turnaje Pilsen Challenge a dali o sobě výrazně vědět. Stejně jako ružinovský Ján Rímský, bývalý hráč Vlašimi. Ze švýcarského Sierre dorazí také Matúš Lipták.

Všechny zápasy budete moci sledovat online na serveru onlajny.com.

Rozpis zápasů:

Pátek – 10. března
  • Slovensko - Švýcarsko (19:45)

Sobota – 11. března
  • Švýcarsko - České republika (9:30)
  • Švýcarsko - Slovensko (14:30)
  • Slovensko - Česká republika (19:00)


Neděle – 12. března
  • Česká republika - Švýcarsko (9:00)
  • Slovensko - Česká republika (14:00)

Plzeňská mládež

V sobotu vyrazí dorostenci do Ústí nad Labem. Oba týmy budou na severu Čech potvrzovat první místa v tabulce. Zatímco starší dorost má již jistotu postupu do další fáze z první pozice, mladšímu dorostu k této definitivě schází pouhý bod. Vycestují také starší žáci. Ty čeká zápas v Novém Strašecí, které v prvním vzájemném zápase porazili 11:1.

Mladší dorost naskočí ještě v neděli. A to v domácím prostředí. Když se mezi reprezentační duely vklíní zápas plzeňských mládežníků s Kert Parkem. Mečouni by tomuto soupeři rádi oplatili porážku z únorového Marlins Cupu.

Program příštího týdne:

Sobota – 11. března
  • Starší dorost: Ústí nad Labem - Plzeň(16:00)
  • Mladší dorost: Ústí nad Labem – Plzeň (13:00)
  • Starší žáci: Nové Strašecí – Plzeň (11:00)


Neděle – 12. března
  • Mladší dorost: Plzeň – Kert Park(11:30)