Duel sedmého s devátým. Plzeň hostí Hradec Králové

Další extraligové kolo je na programu 28. října. V Den české státnosti na Košutku připlují královéhradečtí Piráti. Mečouni chtějí po téměř dvou měsících doma opět zvítězit, východočeši zase chtějí odčinit loňský debakl. Prognózy slibují vyrovnaný duel, vždyť oba celky od sebe dělí pouhé dva body.

HBC Plzeň – HBC Hradec Králové 1988, pátek 28. října od 16:00

Téměř přesně po roce hokejbaloví diváci znovu uvidí souboj těchto dvou hokejbalových bašt v plzeňské hokejbalové hale. Psal se 31. říjen 2015. Plzeň měla za sebou šňůru devíti výher a hostila beznadějně poslední Hradec Králové. Mečouni tehdy dokázali svoji herní pohodu a bezmocné Východočechy rozstříleli 8:0. To vše s drtivou střeleckou převahou 61:9. Oba týmy v nastaveném kurzu vesměs pokračovaly. Zatímco Plzeň bojovala do posledních chvil o finále a nakonec brala bronzové medaile, Hradec Králové extraligovou příslušnost zachránil na poslední chvíli v play-out. Piráti tehdy počítali každý bod a rozhodně jim pomohlo vítězství 2:1 po samostatných stříleních v posledním kole základní části

Z šesti střelců z loňského vzájemného zápasu v plzeňské hale ale zítra nastoupí jediný. A to Jakub Kolařík. Plzeňany kosí rozsáhlá marodka. Mimo hru jsou Malý, Krch, Švarc, Hanuš a další. Výčet zraněných hráčů se bohužel ještě rozšířil o uplynulém víkendu. Kdy Plzeňané v extraligovém dvoukole zavítali na hřiště Sudoměřic a Letohradu.

Ač Západočeši předvedli zřejmě nejlepší výkony v sezóně, domů si vezli jen dva body za vítězství v Sudoměřicích po samostatných stříleních. V Letohradu Plzeň vedla zásluhou přesné trefy Stanislava Valenty, který se přeci jen dočkal prvního gólu po návratu. Ve třetí třetině ale dvakrát inkasovala dva slepené góly a Letohrad už stav 1:2 dokázal udržet.

Celkově tak Západočeši završili první polovinu zápasů v základní části. Z deseti zápasů získali ale pouhých 13 bodů. Bilance tří vítězství v základní hrací době, jedné výhry po samostatných stříleních, dvou porážek v této dovednostní disciplíně a čtyř proher, nepřipomíná suverénní Plzeň z minulé sezóny.

Mečouni jsou ale odhodlaní znovu najet na vítěznou vlnu a jsou plni odhodlání. Což dokazují i slova Petra Gřonky: „O rozčarování bych nemluvil. A pokud ano, tak ne o výsledkovém, ale herním. Můžeme spekulovat nad důvody, ale nerad bych byl negativní, musíme koukat dopředu a poučit se z chyb. My hráči musíme zase začít od nuly, podařila se nám za dva měsíce pohřbít loňská sezona, tak teď je na nás to zase oživit.“

Piráti po zpackané sezóně v létě s radostí přivítali v kabině staronovou tvář. Dres Hradce opět oblékl mnohonásobný reprezentant Jan Bacovský. Jeho hokejbalové dvojče Petr Novák také nastupuje pravidelně. Oba vedou týmové bodování. Bacovský nastřádal dvanáct bodů za 8 branek a 4 asistence. Novák v osmi zápasech získal stejný počet bodů se statistikou 3+5. Hradečtí tak vyhlížejí lepší zítřky.

Zatím ovšem získali jen o dva body méně, než Plzeňané. Naposledy zažili Východočeši šestibodový víkend. Když doma přetlačili Ústí nad Labem 5:4 a o den později porazili také silný Kert Park Praha 4:3.

V brance Hradce zatím v osmi zápasech nastoupil Zdeněk Biegl, který má průměr obdržených branek na zápas na čísle 3,13 a úspěšnost zákroků 89,8%. Do dvou zápasů naskočil také Petr Brykner, jehož statistiky jsou mírně horší.

Sečteno a podtrženo, čeká nás zajímavý duel. Začínáme v 16 hodin!

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Pátek – 28. října
  • Muži: Plzeň - Hradec Králové (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Zliv (10:00)

Neděle – 30. října
  • Mladší dorost: Plzeň - Kladno(13:30)