Hodnocení víkendu: A-tým poslal sérii s Kladnem do pátého zápasu, mládež vítězila

Další zajímavý víkend má za sebou klub HBC Plzeň. Zatímco A-tým svedl dramatické bitvy na Kladně a prodloužil semifinálovou sérii, mládeži se bez problémů dařilo. Mladší dorost porazil Stříbro a mladší žáci zakončili úchvatnou sérii dvaceti výher drtivým vítězstvím nad pražským Kertem.

A-tým

Sobotní utkání začalo již tradičně opatrnou hrou z obou stran. Alpiq se ovšem dostal do konce první třetiny do vedení. Plzni se podařilo vyrovnat zásluhou Kolaříka, který skóroval po perfektním samostatném úniku v oslabení. Mečouni ale znovu inkasovali o 33 sekund déle a to je srazilo. Vypadli ze hry a Kladno dominovalo. Plzeňané neměli příliš dobrý pohyb a převážně se bránili kladenským útokům. Ty vyeskalovali ještě ve dvě branky v síti za brankářem Šulanem. Nejprve dovršil hattrick Šrámek a na něj navázal po pěkném obkroužení branky Schnaubelt. Domácí tak zvítězili 4:1 a Plzeň, která v utkání obdržela hned dva vyšší tresty, prohrávala v sérii 2:1 na zápasy.

Sobota 21. května: HBC Alpiq Kladno – HBC Plzeň 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Plzeňané, stejně jako minulý týden, vyměnili před druhým zápasem brankáře. Hostující klec v neděli hájil Kráčina. Ten poprvé inkasoval ve čtvrté minutě, když obrana neuhlídala důrazného Kohouta na brankovišti. Ještě hůře bylo pro Plzeň v polovině 18. minuty, kdy na 2:0 zvýšil Špaček a s plzeňskými vyhlídkami na prodloužení série to vypadalo bledě. To byl ovšem pouze začátek divoké druhé třetiny. Neuběhla ani minuta a trefy Slance a Jaroslava Kejře z trestného střílení zajistily vyrovnání. Potřetí rozradostnil v polovině zápasu početnou skupinu plzeňských fanoušků Pejchar. Kladno ovšem stihlo vyrovnat před koncem druhé třetiny na 3:3. Dramatický zápas se tak musel rozhodnout v poslední třetině. V ní Plzeňané přehráli svého soupeře a perfektně zvládli své přesilové hry. Během jedné minuty ztrestali hned dva fauly a vytvořili si dvoubrankový náskok. Kladnu se ještě podařilo snížit na 4:5, ale to bylo vše. Mečouni zaslouženě srovnali sérii a rozhodnout tak musí pátý zápas.

Neděle 22. května: HBC Alpiq Kladno – HBC Plzeň 4:5 (1:0, 2:3, 1:2)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

V posledním domácím zápase hostil mladší dorost Plzně nedaleké Stříbro. Plzeň měla v utkání mírnou převahu, ovšem dlouho nedokázala překonat pevnou obranu soupeře. První gól padl až v poslední minutě první třetině. Šťastným střelcem byl Rosič. Důležitý zásah přidali domácí o 31 sekund později. Když uděřil jejich nejproduktivnější útok a trefil se produktivní Hurt. Stříbru se sice podařilo snížit a dostat se na rozdíl jediného gólu, to bylo ale ze strany Buldoků vše. Naopak Plzeň ve zbytku zápasu přeci jen přidala další branky. Obě měl na svědomí Ondřej Rosič, který prožil nejpovedenější zápas v sezóně a vstřelil hattrick. Jistý výkon opět podal brankář David Hrubý, na kterého ovšem šlo jen devět střel. Příští týden vyráží družstvo mladšího dorostu do České Lípy, kde ho čeká semifinálový turnaj extraligy MD.

Neděle 22. května: HBC Plzeň – HC Buldoci Stříbro 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Poslední domácí a také celkově poslední zápas odehráli mladší žáci v neděli s pražským Kertem. O motivaci měli svěřenci trenéra Sýkory postaráno. Za celý dosavadní průběh sezóny ztratily jeden jediný bod a nepoznali hořkost porážky. Za vítězstvím měli nakročeno i tentokrát. Téměř tradičně se mladí Plzeňané prosadili hned v úvodní minutě. Po 44 vteřinách se trefil Pavlíček. Domácí pokračovali ve své převaze a Pražané, kteří do Plzně pouze s devíti hráči do pole neměli šanci dlouho vzdorovat. Mečouni se hokejbalem bavili, vychutnali si poslední utkání až do konce a mohli slavit výhru 9:1. Radují se tak ze skvělého úspěchu. V tabulce skončili jasně první se čtrnáctibodovým náskokem se skóre 189:24.

Neděle 22. května: HBC Plzeň - HC Kert Park Praha 9:1 (2:0, 3:1, 4:0)

Podrobnosti o utkání



Program příštího víkendu:

Sobota – 28. května
  • Muži: Plzeň – Kladno (16:00)
  • Mladší dorost: SEMIFINÁLOVÝ TURNAJ – Česká Lípa
  • Starší žáci: FINÁLOVÝ TURNAJ - Příbram

Neděle – 29. května
  • Mladší dorost: SEMIFINÁLOVÝ TURNAJ – Česká Lípa
  • Starší žáci: FINÁLOVÝ TURNAJ - Příbram