Hodnocení víkendu: Fantastický obrat mužů, drtivé výhry mládeže

O uplynulém víkendu se v akci představila všechna družstva. První zápasy jara odehrálo mužské Áčko, mladší dorost a starší žáci, kteří navázali na premiéry staršího dorostu a mladších žáků z minulého týdne. Čtyřem z pěti týmů se podařilo vyhrát. Pouze mladší dorostenci prohráli na hřišti silného Písku.

A-tým

V hale na Košutce se v sobotu odpoledne potkaly dva nejlepší celky CCM extraligy. Duel prvního s druhým týmem, na obou stranách řada reprezentantů. Do hlediště si také díky těmto faktorům našlo cestu 210 diváků. Od začátku byla k vidění vyrovnaná partie. Do vedení šli hosté, když využili přesilovou hru. Plzeňanům se podařilo vyrovnat v polovině utkání po vyhraném vhazování. V poslední třetině šli ovšem znovu do vedení Kladenští. Pohledné utkání plné osobních soubojů a rychlých protiútoku přineslo úžasný závěr. Mečouni zásluhou Daniela Krásného a Michala Slance obrátili stav utkání dvěma brankami v rozmezí jedné minuty a dokráčeli si pro vítězství 3:2.

Sobota 5. března: HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

První domácí utkání na jaře pro starší dorost znamenalo souboj s Jindřichovým Hradcem. Jihočeši dorazili do Plzně pouze s šesti hráči do pole a podle toho také hra vypadala. Plzeňané byli téměř bez ustání na balonku a soupeř působil odevzdaným dojmem. Ovšem hra domácích byla od začátku velice neefektivní a rozháraná. Postupně svůj výkon hráči HBC Plzeň zlepšovali a s tím přicházely branky. Už tak jednostranné utkání vyvrcholilo zraněním hostujícího brankáře Janáka, jehož musel nahradit jeden z hráčů v poli. Zápas tak skončil debaklovým skóre 14:0.

Sobota 5. března: HBC Plzeň – TJ Olymp Jindřichův Hradec 14:0 (1:0, 5:0, 8:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Písek hostil souboj dvou nejlepších mužstev skupiny B v extralize mladšího dorostu. Plzeňané na Písek ztráceli před zápasem tři body. A cíl mečounů byl jasný – dotáhnout Jihočechy na čele soutěže. Svěřenci trenéra Kováříka hráli trpělivě a zvlášť v prvních dvou třetinách měli více ze hry. Prim hráli především obrany. Na konci druhé třetiny šli domácí do vedení po smolné teči jednoho z plzeňských hráčů. Vše měla rozhodnout poslední patnáctiminutovka. Plzeň se v ní i přes poctivý výkon neprosadila, naopak Písek přidal dva góly a zvítězil 3:0. Na Plzeň má tak už šestibodový náskok.

Neděle 6. března: HC Švantlův Dvůr Písek – HBC Plzeň 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Družstvo pod vedením Libora Hrubého absolvovalo svůj první zápas jara na hřišti Rebel Praha. Naši hráči na podzim zvítězili jedenáctkrát z dvanácti utkání a zaslouženě přezimovali na prvním místě. Naopak hokejbalisté z Prahy jsou v tabulce předposlední. Papírové předpoklady se potvrdily a Plzeňané od začátku dominovali. Svého soupeře téměř k ničemu nepustili. Jednostranný zápas po pětačtyřiceti minutách skončil hrozivým skóre 0:20 ve prospěch Západočechů. Celkový poměr střel měl podobu 10:75.

Sobota 5. března: HBC Rebel Praha 8 – HBC Plzeň 0:20 (0:4, 0:8, 0:8)

Mladší žáci

V sobotu se v nedaleké Třemošné představilo družstvo mladších žáků. Mladí Plzeňané v letošní sezóně ještě neprohráli. Proti regionálnímu rivalovi si mečouni vytvořili tříbrankový náskok během prvních deseti minut. Domácí hokejbalisté se po vstřelené brance na 1:3 hnali za vyrovnáním, proti však byl spolehlivý brankář Svoboda, který na poslední třetinu přenechal místo Šlechtovi. Naopak plzeňští útočníci byli střelecky úspěšnější a vybojovali vítězství 2:8. Po čtyřech bodech si připsala trojice Jan Blahník (1+3), Radek Sýkora (3+1) a Tran Le Khan (2+2).

Sobota 6. března: TJ Tatran Třemošná – HBC Plzeň 2:8 (1:3, 0:3, 1:2)

Podrobnosti o utkání



Program příštího víkendu:

Sobota – 12. března
  • Muži: Třinec - Plzeň (14:30)
  • Mladší žáci: Plzeň – Nové Strašecí (11:00)

Neděle – 13. března
  • Starší dorost: Blatná - Plzeň (11:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Mladá Boleslav (11:00)