V CCM Extralize začíná jarní část, Plzeň doma vyzve Kladno

Šlágrem prvního jarního kola je beze sporu souboj prvních dvou celků soutěže. První mečouni hostí kladenský Alpiq. Zápas slibuje tu nejlepší možnou podívanou. Začínáme v sobotu v 16 hodin. Z mládeže se v domácím prostřední představí ještě starší dorost.

HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno, sobota 5. března od 16:00

Po zimní přestávce si Plzeňané nemohli přát kvalitnějšího soupeře. Obhájce titulu z Kladna na první Plzeň ztrácí pět bodů a je na druhém místě tabulky. V posledních letech bylo téměř vždy ve vzájemných zápasech favoritem Kladno. Letos se však karta obrátila. Mečouni byli na podzim suverénním týmem a válcovali soupeře za soupeřem. Jedinou prohru celku trenéra Kadaněho připravily Pardubice. Na východě Čech prohrálo Áčko 2:1 po samostatných stříleních, kdy inkasovalo vyrovnávací gól na 1:1 necelou minutu před koncem.

Kladenští hokejbalisté se v průběhu podzimní části trápili v koncovce. Špatná střelecká produktivita se podepsala například na domácích prohrách s Mostem (2:3) a Letohradem (1:2ss). Stejným způsobem, jako s Letohradem, padl Alpiq doma s Plzní. Diváci na kladenském Sletišti viděli výborný hokejbal se šancemi na obou stranách. Zápas dospěl do samostatných střílení, ve kterých přisoudil Plzni vítězství 2:3ss kapitán Michal Edl.

V obou týmech se můžeme těšit na návraty mezi extraligové mantinely. V dresu domácích opět uvidíme dvojici zkušených hokejbalistů - Ondřeje Kejře a Adama Vágnera. Pamětníci posledního titulu z roku 2005 přispěli už k vítězné jízdě na turnaji Pilsen Challenge. Kejř byl nejproduktivnějším hráčem mečounů, Vágner zas obdržel cenu za nejlepšího obránce.

Středočeši hlásí návrat uzdraveného útočného dua Štěpáník – Šrámek a také Jana Příhody, dlouholetého reprezentanta a mistra světa z let 2009 a 2011.

A na koho se vlastně můžeme těšit? Na hřišti se mimo jiné objeví celkem 11 reprezentantů z posledního MS v Zugu (Kráčina, Slanec, Benedikt J. – Jirotka, Kudela, Příhoda, Soukup, Schnaubelt, Špaček, Štěpáník, Hnízdil). K nim se řadí také Michal Průcha, který se podrobil operativnímu zákroku a mimo hru bude přibližně měsíc.

Střídačkám budou velet zkušení a úspěšní trenéři, taktéž dříve či nyní spojeni s národním týmem. Proti sobě se postaví Josef Kadaně a Drahomír Kadlec.

Právě plzeňský trenér Josef Kadaně se k utkání vyjádřil: „Na utkání s Kladnem se těšíme. Lepší začátek být ani nemohl když se potkají aktuálně dva nejlepší týmy extraligy a věříme, že si do haly najde cestu minimálně stejný počet fanoušků jako na finále Pilsen Challenge. Pevně doufám, že trochu jiná příprava bude mít na jarní výkony pozitivní dopad. Z kádru bude chybět jen Michal Průcha, s jeho návratem počítáme na začátku dubna.“

Domácího lodivoda doplňuje také kladenský kouč Kadlec: „Já jsem rád, že hrajeme zrovna v Plzni. Bude to ostrý začátek se vším všudy. Očekávám vynikající zápas, na obou stranách hrají výborní hokejbalisté.“

Zkrátka a dobře, v Plzni v sobotu uvidíme špičkový hokejbal. Oba týmy snoubí zkušenost s dravým a produktivním mládím. Ne nadarmo mají oba kluby úspěšnou mládež a status hokejbalového centra mládeže.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 5. března
  • Muži: Plzeň - Kladno (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Jindřichův Hradec (13:00)
  • Starší žáci: Rebel Praha – Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Třemošná - Plzeň (10:00)

Neděle – 6. března
  • Mladší dorost: Písek - Plzeň (11:00)