Plzeň – Rakovník 4:0, A-tým v generálce porazil vedoucí tým první ligy

K zajímavé konfrontaci došlo v pondělí večer v plzeňské hokejbalové hale. Mužské Áčko HBC Plzeň, jako vedoucí tým CCM extraligy po podzimní části, vyzvalo dosavadního suveréna druhé nejvyšší soutěže. Středočeský Rakovník, jehož tým je plný zkušených hráčů, byl tak posledním soupeřem mečounů před startem soutěže.

Plzeň – Rakovník 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)

V brance Leoš Gerlich, bývalý vynikající brankář pražského Kertu, v poli jeho bývalý spoluhráč Luděk Hradecký. Řada exkladenských hokejbalistů, v čele s Miroslavem Polívkou a Janem Popsíšilem. Oba reprezentanti, kteří rovněž nastupovali v barvách Plzně. Toť jen malý pohled do kádru Středočechů, kterému „šéfuje“ hrající trenér Tvarůžek.

Utkání bylo nebývale vyrovnané. Hra se přelévala ze strany na stranu. K vidění byla řada osobních soubojů. Plzeňané ovšem nedominovali, jako tomu bylo na uplynulém Pilsen Challenge 2016. Zvlášť v první polovině utkání domácím odskakovali balonky z holí a přechodová fáze měla své mouchy. Plzeňané měli střeleckou převahu, ovšem na Gerlicha povětšinou létaly pokusy ze střední vzdálenosti.

Zhruba od poloviny zápasu se Plzeň dostávala více a více do útočného pásma a z toho pramenila také první branka. Martin Krch se trefil přesně pod břevno rakovnické klece.

V poslední části mečouni definitivně převzali iniciativu utkání a sympaticky hrající Rakovník začali přehrávat. Důkazem toho je střelecká převaha 14:5, z níž pramenily tři branky. Nejprve se po individuální akci trefil Jakub Kolařík, na kterého navázal Martin Kunzmann po přesné přihrávce od brankáře Kráčiny a skóre minutu a dvanáct sekund před koncem uzavřel Ondřej Malý.

Plzeň tak uzavřela herní část zimní přípravy výhrou 4:0 nad kvalitním mužstvem Rakovníku. Brankáři Návara s Kráčinou se bezchybných výkonem zasloužili o další nulu. Dokáží Západočeši vynulovat nadcházejícího soupeře ze středních Čech? V sobotu 5. března startuje jarní část CCM extraligy. A plzeňští diváci uvidí náramný souboj prvních dvou celků soutěže. Na Košutku přijede Kladno!

Branky a nahrávky: 27:40 Krch (Průcha), 35:34 Kolařík, 38:04 Kunzmann (Kráčina), 43:48 Malý (Slanec, Kolařík).
Rozhodčí: Soukup. Vyloučení: 2:2. Střely na branku:39:20.

Sestava Plzně: Návara (od 24. Kráčina) – Edl, Benedikt. O., Vodrážka, Slanec, Hanuš – Polívka E., Kolařík, Krch, Malý, Kejř. O., Pauer, Kejř J., Gřonka, Krásný, Kunzmann, Průcha.