Pilsen Challenge bude skvělou prověrkou, těší nového trenéra Kova

Pražské Kovo se poprvé v letošním ročníku představí na turnaji Pilsen Challenge. Premiérou navíc tento turnaj bude i pro nového trenéra Kova Jaroslava Pavlíka, který ke konci podzimní části extraligy usedl na lavičku pražského celku. Zkušený kouč, jenž je zároveň včele reprezentace U20, bere tradiční plzeňský turnaj jako výbornou přípravu na důležitou jarní část sezony.

Nový vůdce střídačky Kova se po svém jmenování tři kola před koncem podzimní části ihned pustil do práce a naplánoval zimní přípravu, s jejíž průběhem mohou být Pražané zatím nadmíru spokojení. „Naplnili jsme prozatím to, co jsme si předsevzali. Tréninkový plán do puntíku plníme a i účast hráčů je dobrá. Sedmnáct osmnáct kluků, co chodí, je pro mě dobré," těší Jaroslava Pavlíka.

Dvaačtyřicetiletý lodivod se vrací do každodenního hokejbalového života po dvou letech, kdy skončil v Hradci Králové a vydal se k reprezentační dvacítce. „Je to docela dlouhá doba, co jsem stál na extraligové střídačce. Nicméně tím, že jsem trénoval a nadále trénuju výběr U20, tak jsem z toho úplně nevypadl. Pravidelně jsem navštěvoval extraligové zápasy. Přesto je určitě třeba se sžít s novým týmem a nastavit určitá pravidla," vysvětluje reprezentační kouč.

Kovo Praha se velmi těší na Pilsen Challenge, kde ho čekají první zápasové testy před následující jarní částí CCM extraligy. „Čekají nás čtyři těžké zápasy. Jsem hrozně rád, že jsme byli na turnaj pozvaní, protože se hrají utkání v tradiční hrací době. To je pro hráče po přípravě nejlepší prověrka," ví bývalý mistr světa a české extraligy.

Na mezinárodním turnaji se chce Kovo zaměřit především na svůj herní projev „Chci, aby tým předváděl kvalitní hru. Pokud se nám to bude dařit, tak si myslím, že budeme na medailových pozicích. S umístěním do třetího místa bych byl proto spokojený," odtajňuje cíle Jaroslav Pavlík, který se zaměřil v zimní přípravě převážně na vylepšení defenzívy. „Obranný systém jsem přetvořil k obrazu svému. Začali jsme na něm pracovat už na konci podzimu, kdy jsem přišel na poslední tři utkání. Byly tam vidět velké pokroky a uvidíme teď, jestli kluci na to dokážou navázat a přinese nám to nějaké ovoce," dodává trenér Kova.