Chceme bojovat celý víkend a získat medaile, hlásí Slavin před začátkem turnaje

Na loňském Pilsen Challenge se tým West Coast Express potýkal se zraněními a nakonec skončil poslední. „Letos máme o několik hráčů víc a budeme věřit, že se nám podobná zranění vyhnou,“ doufá před startem turnaje manažer kanadského týmu Gary Slavin.

Pilsen Challenge se zúčastníte podruhé. Kdy jste se rozhodli, že se sem vrátíte?
Rozhodli jsme se hned po loňském ročníku, chtěli jsme se vrátit a opět tu reprezentovat Kanadu. Bylo to snadné rozhodnutí, ten turnaj byl skvěle zorganizovaný a jak město, tak Josef i klub HBC Plzeň byli pro naše hráče skvělými hostiteli.

Budete mít v týmu opět juniorské reprezentanty jako tomu bylo vloni?
Máme tu několik hráčů z juniorského výběru Kanady, ale i několik nováčků. Chris Ceraldi je trojnásobný juniorský reprezentant, Justus Rodonets hrál na dvou juniorských mistrovství světa. Tým doplní někteří hráči z naší Premier Division v Britské Kolumbii a také několik Slováků, kteří zaskočí za hráče, kteří bohužel nemohli přiletět s námi. Tři z našich slovenských hráčů už také zkusili letní Premier Division.

Minulý rok jste skončili v těžké konkurenci poslední. Jaké jsou vaše ambice pro letošek? Jakým stylem byste se chtěli prezentovat?
Na tom prvním turnaji jsme se naučili hodně věcí. Neměli jsme štěstí, přijeli jsme s poměrně úzkým kádrem a tady pak posbírali ještě několik zranění. Když jsme hráli se Švýcary o bronz, už jsme měli k dispozici jen 8 útočníků a 4 obránce. Letos máme o několik hráčů víc a budeme věřit, že se nám podobná zranění vyhnou. Kádr je poměrně rychlý, budeme chtít hrát naším typickým kanadským systémem. Jsme pozitivně naladění, budeme bojovat celý víkend a určitě chceme získat medaile.

Jak vypadá vaše příprava před letošním turnajem?
Myslím, že většina hráčů už na tom plzeňském povrchu hrála a měli by si zvyknout. Trošku se zaměříme na hokejky a typy, které budeme používat. Budeme trénovat ve středu i ve čtvrtek před turnajem. Chtěli jsme přijet dříve, abychom si mohli ten plastový povrch vyzkoušet.

Kromě domácího týmu, který na podzim dominoval v CCM Extralize, se turnaje zúčastní ještě Kovo, slovenský Ružinov a Oberwill ze Švýcarska. Co o těchto týmech víte?
Týmy jsme si hledali na internetu a několik hráčů, kteří hrají ve slovenské lize nám pomohlo s přípravou. Bude to velká výzva, ale my chceme hrát vyrovnané zápasy se všemi. Jsme zvyklí na jiný styl posuzování hry, takže jsme v tomto hráče upozorňovali na ty odlišnosti, které je tu čekají. Doufáme, že s touto přípravou se nám podaří dostat mezi první tři ve skupině.

Vy už jste v Plzni poněkolikáté. Jak se vám líbí? Je v Kanadě nějaké podobné město?
Pro mě to je devátá návštěva Plzně a pokaždé to byl skvělý zážitek. Cítím to, jako by Plzeň byla mým druhým domovem v té naší hokejbalové rodině. Jsou tu přátelští lidé a pro všechny naše kanadské skupiny to byl skvělý zážitek. Těším se, že sem přijedeme s týmem U15 West Coast Express v červnu a uvažujeme i nad možností využití Plzně pro přípravný kemp před MS 2017 v Pardubicích.

Pokud bych měl vybrat město, které se nejvíce podobá Plzni, řekl bych Victoria v Britské Kolumbii. Má několik starších zachovalých budov, jsou tam skvělí lidé a vždy všechny turisty vítají s otevřenou náručí. Pokud by se někteří Plzeňané vyali na cestu do Victorie, určitě by se cítili jako doma.

Nakonec bych chtěl poděkovat Josefu Kadaněmu za komunikaci, kterou spolu udržujeme jako přátelé. Vždy mě i všechny skupiny, které jsem s sebou přivezl, skvěle přivítal a já se těším na všechny další cesty do mého druhého domova... do Plzně!