Mečouni odstratovali herní část přípravy

Poslední lednovou neděli se hráči A mužstva přesunuli od nejrůznějšího náčiní pro kondiční část přípravy k hokejkám. Úvodní přípravný zápas se odehrál na pražských Lužinách.

Hráči obou týmů vstoupili do utkání prakticky bez tréninku s hokejkami. Plzeňané také po vydatné předchozí kondiční zátěži. Pohyb hráčů postrádal lehkost, ale přesto se utkání začalo ve velmi slušném tempu. Více příležitostí si vypracovali domácí, z úvodní branky se však radovali Mečouni. Jakub Kolařík převzal ve středním pásmu přihrávku, protáhnul se po pravé straně až do pozice, ze které propálil Mikla. tři minuty před přestávkou Pražané srovnali stav, když Petr Kráčina už nemohl po vyražené střele reagovat na dorážku.

V druhé třetině padly celkem čtyři branky. Ve dvacáté minutě využili domácí signalizovanou výhodu, necelou minutu na to z úniku vyrovnal Petr Ondra. Podobné to bylo o šest minut později. Nejprve si cestu za záda druhého plzeňského gólmana Jiřího Návary našla střela Nýdla, kterou tečoval jeden z hostujících hráčů. A Plzeňané opět velmi rychle srovnali, to se v dalším úniku prosadil Erik Polívka.

Aby se to moc nepletlo, podobná situace nastala i v poslední třetině. Kert Park využil přesilovku, ale do minuty kontroval Petr Ondra po pěkné spolupráci s Ondřejem Malým. Necelé dvě minuty před koncem se střelecky prosadil i nahrávač dne Ondřej Malý. Výhru potvrdil gólem do opuštěné branky Ondřej Kejř.

Sestava HBC Plzeň:
Kráčina (22. Návara) - O. Benedikt, Vodrážka, Slanec, Hanuš, J. Benedikt, O. Kejř - Krch, Kolařík, J. Kejř, Ondra, Polívka, Malý, Krásný, Pauer, Kunzmann

Branky a nahrávky Plzeňanů:
8:10 Kolařík (O. Benedikt), 20:14 Ondra (Malý), 28:08 Polívka (Malý), 36:42 Ondra (Malý), 43:18 Malý, 44:42 O. Kejř (Pauer)