Hodnocení víkendu: Muži přivezli body ze Sudoměřic, vysoké výhry mládeže

Další hokejbalová střetnutí jsou za námi. Družstva HBC Plzeň slavila vítězství na všech frontách. Úspěšný výjezd do Sudoměřic absolvovali hráči A-týmu. Na Hodonínsku zvítězili 2:0 a stále kráčí soutěží bez porážky. Po třech bodech si připsaly také všechny mládežnické týmy.

A-tým

V loňské sezoně skončil sudoměřický výjezd vítězstvím Plzně 1:0. A také sobotní utkání nenasvědčovalo brankovým hodům. Začátek byl velmi opatrný z obou stran. Do brankových příležitostí se zpočátku dostávali hosté. Brdečku v brankovišti Sudoměřic však nepřekonali. Od druhé třetiny Západočeši přidali na obrátkách a domácí začali přehrávat. Z jejich aktivity vyplynul také první gól, který měl na svědomí Marek Švarc. Sudoměřičtí hokejbalisté se před Kráčinu dostávali jen velmi málo. Naopak před Brdečkou to vřelo. V gólových šancích se objevili Jakub Kolařík nebo navrátivší Jiří Benedikt. Další branky ale nepřicházeli. To změnila až umístěná střela Dana Krásného, jenž se trefil ve druhém zápase v řadě. V závěru brankář Kráčina podržel svůj tým a Plzeň si tak odvezla ze Sudoměřic další tři body.

Sobota 14. listopadu: SK Sudoměřice – HBC Plzeň 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Plzeňané v domácím prostředí přivítali Blatnou. Souseda v tabulce jihozápadní skupiny extraligy SD. Datlům měli svěřenci trenérů Semery, co vracet. V prvním vzájemném utkání na soupeřově hřišti prohráli 4:1. V sobotu se ale hrálo podle zcela odlišného scénáře. Aktivní Plzeňané na soupeře vlétli a ten se za začátku dostával ze své poloviny jen za cenu zakázaných uvolnění. Na brankáře Šuhaje létala střela za střelou a v první třetině dosáhli Plzeňané čtyř branek. S tím, že jedna nebyla uznána. Domácí definitivně přebrali kontrolu nad zápasem v prostřední části, v ní přidali čtyři góly a skóre dostalo podobu 7:1. Poslední patnáctiminutovka byla plná zásahů rozhodčích na obou stranách a díky vyloučením utrpělo tempo hry. Také kvůli tomu již žádné góly nepřibyly. Plzeňský starší dorost po povedeném výkonu celého týmu slaví zaslouženou a vysokou výhru.

Sobota 14. listopadu: HBC Plzeň – TJ Blatná Datels 7:1 (3:1, 4:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Celek plzeňského mladšího dorostu hájil čelo tabulky v domácím zápase s Novým Strašecím. První utkání těchto soupeřů skončilo vítězstvím Plzně 15:0. A v podobném duchu se neslo i nedělní utkání. Domácí se od začátku usadili před brankářem Středočechů a se soupeřem si dělali, prakticky, co chtěli. K vidění byly vidět pohledné kombinace i umístěné gólové projektily. Mečouni využili všechny čtyři nabídnuté přesilovky a po 45 minutách hry svítilo na tabuli výsledné skóre 16:1. O pět branek se postaral Petr Bočan, čtyři vstřelené góly šly z hole Matěje Votípky.

Neděle 15. listopadu: HBC Plzeň – HBC Nové Strašecí 16:1 (4:0, 6:1, 6:0)

Starší žáci

Pražské Měcholupy hostili souboj dvou nejlepších týmů ve skupině Čechy – Střed. Hostivař měla mečounům co oplácet, jelikož ambiciózní tým z hlavního města porazili v prvním utkání 3:2. Začátek zápasu patřil mečounům, kteří se po zásluze dostali do vedení díky Miksanovi. Poté se ovšem domácí dostali do převahy díky využitým přesilovým hrám. Hostivařští měli od druhé třetiny také střeleckou převahu. A velice kvalitní utkání dovedli do vítězného konce. Prohra 4:3 znamená první ztrátu Plzně v letošní sezoně.

Sobota 14. listopadu: HBC Hostivař – HBC Plzeň 4:3 (0:1, 2:1, 2:1)

Podrobnosti o utkání

Nedělní utkání bylo zcela odlišné. Kelti z Berouna nemohli domácím konkurovat a k vidění byl další jednostranný zápas. Obraz hry byl podobný zápasu mladšího dorostu. Na balonku byli téměř výhradně hráči Plzně. Ti se do vedení dostali už v jedenácté vteřině a celkově si po první patnáctiminutovce vytvořili sedmigólový náskok, v dalším průběhu zápasu počet branek zdvojnásobili. Konečné skóre mělo podobu 14:0. Střelecky při chuti byl znovu Jan Miksan, který si připsal tři branky.

Neděle 15. listopadu: HBC Plzeň – SK Kelti 2008 14:0 (7:0, 3:0, 4:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Nejmladší plzeňské naděje v sezoně 2015/16 nepoznaly hořkost porážky! Prodloužit vítěznou sérii chtěli mladší žáci i v sobotu proti Hostivaři. Úvod zápasu byl chaotický a plný nepřesností. Plzeňané měli herní převahu, kterou dokumentuje i závěrečný poměr střel na branku (29:9). Přesto bylo skóre po dvou třetinách pouze 2:1. V té třetí však domácí hráči zabrali a soupeře zničili šesti góly. Další hattrick si připsal útočník Radek Sýkora. Ten je se šestatřiceti body (17+19) v sedmi zápasech nejproduktivnějším hráčem svého týmu.

Sobota 14. listopadu: HBC Plzeň –HBC Hostivař 9:1 (1:1, 2:0, 6:0)

Podrobnosti o utkání



Program příštího víkendu:

Sobota – 21. listopadu
  • Muži: Plzeň – Karviná (14:30)
  • Starší dorost: České Budějovice - Plzeň (11:00)
  • Starší žáci: Kovo Praha - Plzeň (16:00)

Neděle – 22. listopadu
  • Mladší dorost: Kladno - Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Kovo Praha – Plzeň (11:00)