Zakončuji týmové akce, prozrazuje střelec staršího dorostu David Ulč

Ve starším dorostu se před sezonou událo mnoho změn. Ať se jedná o nové složení týmu, změnu trenérů či formátu soutěže. Na to vše naráží v rozhovoru útočník David Ulč. Sedmnáctiletý hokejbalista vtrhl do sezóny s velikou formou a to se projevilo nejen na jeho statistikách.

Starší dorost má za sebou třetinu základní části. S bilancí čtyř vítězství a dvou proher. Jak zatím hodnotíš vaše dosavadní výkony?
S naší formou jsem spokojen. Hrajeme celkem kvalitně. Prohrané zápasy už neovlivníme, a tak je neřeším. Snažím se mít zdravé sebevědomí a dělat vše pro to, abychom už další zápasy neprohráli.

Před novou sezonou se v kabině sešel téměř nový tým staršího dorostu. Do mužů se posunula silná generace ročníku 1995 a naopak z mladšího dorostu přišel tvůj ročník 1998. Trvalo dlouho než si tým „sednul“?
Zařazení do kolektivu nového týmu mi nedělalo problémy, protože jsem se s mnohými hráči znal z předchozích kategorií a s ostatními jsem se rychle seznámil. Naše role je velmi těžká, protože navazujeme na úspěšný ročník hráčů.

Proběhla také trenérská obměna. Hrajete pod vedením dua Semera – Lendl. Vnesli noví trenéři do tréninků něco speciálního?
Trenéři zavedli uvolněnější způsob vedení, než ten, na který nejsem z minulých let zvyklý. Přátelská atmosféra kořeněná humorem mi velmi vyhovuje. Tréninky jsou kvalitní a neustále na sobě pracujeme.

Změnil se také formát extraligy. Nejprve tři kvalifikační skupiny, poté osmičlenné play-off. Jak se díváš na tuto změnu? Mrzí tě, že si neokusil „klasickou“ celorepublikovou extraligu?
Změna se mi nelíbí, protože zatímco dřív se v extralize setkávaly silné týmy, nyní hrajeme s výrazně slabšími. Tím, že se silnějšími týmy se setkáváme minimálně, neposouvá nás to dopředu.

David Ulč před mladoboleslavskou brankou. Moment ze lonškého zápasu extraligy MD.

Soutěž nabízí velice divoké výsledky. Na to nejlépe poukazuje poslední hrací víkend. Sobotní vítězství ve Zlivy 10:0, nedělní prohra v 8:0 v Dobřanech. Co bys k těmto zápasům řekl? Kde hledat příčiny vysoké prohry v derby?
V sobotním vítězném utkání jsme podali dobrý výkon a podtrhli jsme ho góly. V neděli v Dobřanech jsme narazili na silný tým. Soupeř hrál v nejsilnější možné sestavě a měl více zkušeností. Dobřany nám svoji přesnou a tvrdou hrou dělaly velké problémy a první polovinu zápasu byly ve všem jasně lepší, proto takový výsledek.

Ty sám si do nové sezony vstoupil ve velkém stylu. Jako jeden z nejmladších hráčů máš po šestici utkání na kontě 9 bodů (7+2). Navíc dva hattricky v domácích zápasech. Čím to je, že se ti tak daří?
Zakončuji týmové akce. Navíc přemýšlím o hře a snažím se najít skulinku, kam procpat míček.

Co zatím bereš jako největší úspěch tvé dosavadní kariéry?
V roce 2014/2015 jsme po vydařené sezóně získali v mladším dorostu bronzové medaile. Také jsem dostal ocenění Nejlepší nahrávač extraligy mladšího dorostu a z toho jsem měl dobrý pocit.

Pojďme se podívat na opačný pól. Na tvé hokejbalové cíle. Figuruješ v širší nominaci reprezentaci U18. Je právě účast na červnovém MS juniorů v Anglii to, za čím směřuješ?
Tak určitě,(smích) je to jeden z mých cílů v letošní sezóně.