Mám dávat góly, ale vždycky hledám někoho, kdo je v lepší pozici, směje se Daniel Pejchar

Přišel jako staronová posila pro jarní část sezony. Útočník s číslem 16 Daniel Pejchar dobře zná prostředí plzeňské haly. Dříve pomohl v play-off staršímu dorostu a krátce i A-týmu. Ovšem větší část ročníku si plní hokejové povinnosti v Klatovech a Plzni. Pejchar má ze dvou zápasů na kontě dvě asistence. FOTO: Martin Pybil.

V Pardubicích jste nakonec prohráli 6:3. Výsledek se může zdát krutý. Byl soupeř opravdu lepším týmem?
My jsme vstoupili do utkání špatně, nechali jsme si dát hned v úvodní minutě gól a od toho se to celé odvíjelo. Při hře pět proti pěti byli Pardubice lepším týmem.

Do poslední třetiny jste nastupovali s vedením 2:3. V závěrečné patnáctiminutovce ale Pardubice vstřelili čtyři branky. Byli to branky zasloužené nebo spíše šťastné?
Pardubice otočili zápas v přesilovkách, když jsme byli v oslabení 5 na 3 a to dokázali využít. Ihned po vyrovnávacím gólu na 3:3 jsme dostali špatnou branku od půlky hřiště a už bylo po zápase.

Ty sám sis připsal dvě asistence. Přihrál si na branky Michala Slance a Lukáše Hanuše. Jak bys tyto dvě situace popsal svými slovy?
Oba góly padly v přesilovce, což vlastně i ten první Martina Krcha. První situace byla secvičená. Trénovali jsme to a říkali jsme si to i než jsme šli na přesilovku a Hany pak dobře stál na kruhu a propálil brankáře. Druhý gól jsem přihrával zpoza branky až na červenou Sláňovi. Byl to haluz, ale byla tam možnost přihrát, tak jsem neváhal a padl gól.

Hned o pět tref se postarali dva pardubičtí reprezentanti. Bílý s číslem 89 vstřelil hattrick a kapitán Filip s pětkou na zádech se trefil dvakrát během půl minuty. Jak si tuto dvojici viděl? Vynikali v něčem oproti ostatním?
Nevím, neznám protihráče. A nesoustředil jsem se na jejich výkon. A zda vyčnívali? Opravdu nevím, nekoukám na to.

Na jaro jsi staronovou posilou. Máš zkušenosti z play-off starších dorostenců a krátce jsme tě viděli i v sezoně 2012/13. Kdy a jak se zrodil tvůj příchod mezi mečouny?
Já si vždy po konci hokejové sezony přijdu zahrát, abych neztratil fyzičku. Přišel jsem v dorostu, kde jsem znal par kluku a taky kouče Davídka. Jinak si chodím „plácat“ ještě za Českou Břízu, kde jsem začínal.

Máš za sebou dva extraligové zápasy. Jsi spokojený se svými výkony? A jakou ti trenér přidělil roli?
Výkon hodnotí trenér, to nechávám na něm. Já jdu na hřiště vždy odvést svou práci. O roli jsme se nebavili, ale trenér pořád říká, abych dával goly. A já vždycky hledám někoho, kdo je v lepší pozici (smích).

V příštím kole hostíte druhý celek CCM extraligy – silné Kladno. Jaká máš od tohoto utkání očekávání?
Jsem tu teprve dva zápasy, takže detailní představu nemám. Očekávám jen to, že vyhrajeme, nic jiného ani nemůžeme brát!