Hodnocení víkendu: Vybojovaná výhra nad Třincem a úspěšná mládež

Uplynulý víkend přinesl klubu spoustu radosti. Áčko i přes dramatickou koncovku neztratilo body s outsiderem z Třince a dál stíhá vedoucí duo Vlašim – Kladno. Dobrou práci odvedli mládežníci. Například mladší dorost přivezl z extraligového venkovního tripu všech šest bodů!/ FOTO: Jana Martinů.

A-tým

K plzeňanům byl los příznivý. K prvnímu utkání jara nemuseli nikam cestovat, naopak hostili přes 400 kilometrů vzdálený Třinec. Enviform byl také před zápasem na děleném posledním místě. Papírové předpoklady tak hovořili jasně pro Plzeň. Mečouni měli taktéž dobrý začátek. V první třetině přestříleli hosty 16:3 a vytěžili dvě branky. V přesilovkách se prosadili bratři Benediktové.

A když se na začátku druhé třetiny trefil kapitán Edl, byl už stav 3:0. Plzeňané však rázem začali plnit trestnou a Třinec se osměloval. Z tříbrankového náskoku najednou nebylo nic. Enviform se v druhé polovině zápasu třikrát prosadil v početní výhodě a zápas už směřoval k samostatným střílením. K těm ale nakonec nedošlo. Jaroslav Kejř vzal odpovědnost na sebe a dělovkou jedenáct sekund před koncem rozvnil síť třinecké branky.

Sobota 7. března: HBC Plzeň – HBC Enviform Třinec 4:3 (2:0, 1:2, 1:1)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Starší dorost

Nejstarší mládežnický celek začal po tříměsíční pauze domácím dvojkolem. K prvnímu zápasu přicestovalo do haly na Košutce pražské Kovo. Soupeř, který na Plzeň před jarem ztrácel jen 6 bodů a chtěl atakovat její druhé místo, přijel na západ Čech se silnou sestavou. Zato domácí měli před zápasem potíže s kádrem. Vzhledem k různým okolnostem se na tréninkách nescházeli ve velkém počtu a i to se podepsalo na nervózním a zakřiknutém začátku ze strany HBC. Přesto šli domácí do vedení. I přes spolehlivý výkon brankáře Návary ale hosté postupem převzali otěže.

Plzeňané chybovali v rozehrávce a v poslední třetině se kupila vyloučení. A jedno z nich Pražané potrestali, čímž se dostali ke konci zápasu do vedení. Mečouny však zachránil Jakub Vlasák, který poslal zápas do samostatných střílení. V nich rozhodl „forsbergovkou“ Lukáš Vodrážka. Je zajímavé, že i poslední utkání podzimu měli stejný scénář. Vyrovnávací branka Jakuba Vlasáka při power-play a Vodrážkova vítězná klička v nájezdové loterii.

Sobota 7. března: HBC Plzeň – TJ Kovo Praha 4:3 ss (1:0, 0:1, 2:2 – 1:0)

Podrobnosti o utkání

Druhé utkání bylo diametrálně odlišné. Žádné strachování o výsledek a drama samostatných střílení! Plzeň hostila souseda v tabulce – Alpiq Kladno. Soupeře, který den před zápasem přehrál lídra z Dobřan na jejich vlastním hřišti. Ovšem Plzeňané posilněni o trojici Pauer, Hanuš a Pokorný, kteří v sobotu nastoupili za mužské áčko, zvládli tento zápas na výbornou. I přes dobré šance se na gól čekalo do poslední minuty první části, mečouni udeřili jedenáct sekund před první sirénou. Tempo pak mečouni stupňovali a závěrečné skóre se zastavilo na podobě 6:1. Prosadily se všechny tři nedělní posily. Dařilo se zvlášť Jaroslavu Pauerovi (3+1).

Neděle 8. března: HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno 6:1 (1:0, 3:1, 2:0

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Taktéž mladší dorost absolvoval dvojutkání. Ale svěřenci trenéra Kováříka mohli zapomenout na pohodlí v útrobách domácí haly. Na začátku března se vydali na východ Čech. První zastávkou byl Hradec Králové. Kvůli kolizi s utkáním CCM extraligy se hrálo až od 17:30 – pod umělým osvětlením. Plzeňané byly po celé utkání lepším týmem a hokejbalem se bavili. V zápase byli k vidění šťastné góly i nádherné akce. Rozdíl mezi týmy byl znát také v přesilovkách. Domácí nevyužili početní výhodu 5 na 3 a hosté vzápětí ve stejné situaci vstřelili dvě branky. Plzeňané své představení nakonec dovršili s vítězstvím 7:1 a dočkali se uznání i od hradeckých diváků. Střelecky se dařilo Tomáši Tarantíkovi, který poslal balonek do hradecké branky hned třikrát. A k svátku si tak nadělil první hattrick v mladším dorostu.

Sobota 7. března: HBC Hradec Králové 1988 - HBC Plzeň 1:7(0:2, 1:3, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Druhé utkání se hrálo v neděli na asfaltové ploše Svítkovského stadionu. Zatímco hradecký umělý povrch nedělal mečounům mnoho problémů, na pardubickém asfaltu nešla hra všem podle vlastních představ. I tam byli hosté v první třetině o něco lepším týmem a jen díky jejich špatné produktivitě byl stav utkání po první třetině stále 0:0. Od druhé třetiny se hra vyrovnala. Hrál se pohledný zápas s řadou povedených akcí a činili se hlavně oba gólmani. Rozhodl nakonec jediný moment. Když Filip Thán na modré čáře vystihl svítkovskou rozehrávku a po výměně balonku se spoluhráčem prostřelil brankáře mezi nohy. V poslední třetině domácí stupňovali svůj nápor. Ale plzeňská obrana v čele s brankářem Hrubým nakonec vybojovala cenné tři body.

Neděle 8. března: HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice – HBC Plzeň 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Po podzimu první tým tabulky, který navíc neztratil ani bod, se vydal na cestu do Suchdola nad Lužnicí. Z počátku hráčům Libora Hrubého dělal problém asfaltový povrch a nezvykle malý počet hráčů. K utkání jich cestovalo pouze jedenáct. Postupem času se však výkon zlepšoval a ze Suchdola si po výsledku 5:1 odváží všechny tři body. Čtyři z pěti branek mají rukopis prvního plzeňského útoku Votípka – Šmídl – Hýbl. Poslední jmenovaný se postaral hned o tři.

Sobota 7. Března: SK Suchdol nad Lužnicí – HBC Plzeň 1:5 (1:1, 0:1, 0:3)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Perný víkend čekal také mladší žáky. K prvnímu utkání cestovali na půdu suveréna z Hostivaře. A utkání v KOMA areně se strhlo v jednu velkou přestřelku. I přes vyrovnaný počet třel (29:28) byla úspěšnější domácí Hostivař. Pražané se brankově prosadili jedenáctkrát, zatímco mečouni pouze čtyřikrát. Pozitivum mohlo být to, že dva góly ze čtyř padly v přesilovce.

Sobota 7. Března: HBC Hostivař– HBC Plzeň 11:4 (3:0, 4:3, 4:1)

Podrobnosti o utkání

Náladu si družina trenéra Sýkory spravila následující den. Do Plzně přijelo Nové Strašecí. Středočeši byli předposlední ve čtrnáctičlenné tabulce a na svém vlastním hřišti na podzim Plzni podlehli 0:23. Ráz utkání byl od začátku jasný. Plzeňané se od začátku utkání usídlili v útočném pásmu. Pochvalu zaslouží i mladí hráči soupeře, kteří i za jasného stavu bojovali až do konce. Skóre se zastavilo na podobě 22:0. Mečouny opět táhla dvojice reprezentantů Skřivánek (7+3) – Pavlík (5+7).

Neděle 8. března: HBC Plzeň – HBC Nové Strašecí 22:0 (5:0, 8:0, 9:0)

Podrobnosti o utkání


Sobota – 14. března
  • Muži: Pardubice - Plzeň (16:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Písek (10:00)

Neděle – 15. března
  • Mladší žáci: Ústí nad Labem - Plzeň (13:00)
  • Mladší dorost: Ústí nad Labem - Plzeň (15:00)