Áčko sehraje dva přípravné zápasy, v akci se představí také mladší dorost

Víkend na přelomu února a března znamená pro plzeňský A-tým dva přípravné zápasy před jarní částí extraligy. Doma přivítají celky Kert Park Praha a Hradec Králové. To mladší dorost už odstartuje soutěžní maraton. Svěřenci Martina Kováříka v prvním extraligovém zápase hostí Mladou Boleslav.

A-tým

Poslední zápasová prověrka před ostrým startem. I tak lze charakterizovat dvojici přípravných klání. Plzeňané se nejprve střetnou s Kert Parkem. Ten na mečouny před jarní částí ztrácí jen 4 body a rád by Plzeň vystřídal na bronzové příčce. To Hradec Králové má opačné starosti. Podzim se pirátům vůbec nepovedl a spolu s Třincem se krčí na chvostu tabulky. Pod Bílou věží se odhodlaly k několika změnám a jednou z nich je také výměna trenéra. Hradec také nemůže počítat s pomocí reprezentanta Jana Bacovského – ten bude do konce sezony oblékat dres slovenské Nitry.

A co pojí naše soupeře? Přes zimu se rozloučili s asfaltovým povchem a nahradili jej plastovým. Dokonce se rozhodli pro stejný typ i barvu.

Pátek 27.2. HBC Plzeň – HC Kert Park Praha - 18:15.
Sobota 28.2. HBC Plzeň – HBC Hradec Králové - 14:00.

Mladší dorost

Dobré výkony v podzimní části vynesli mladšímu dorostu místo mezi elitní osmičkou pro jaro. Mečouni se kvalifikovali ze skupiny Západ na druhém postupovém místě, za Českými Budějovicemi. Spolu s těmito týmy jdou dál také Dobřany, které postoupili na koeficient. Hrací formát je nastaven klasickým způsobem. Dvě vzájemná střetnutí, jedno na domácí ploše a druhé na soupeřově palubovce.

Soupeř Plzeňanů se do soutěže dostal až poté, co Hostivař odhlásila svůj tým ze soutěže. Přesto nelze Tygry podceňovat, zvlášť když půjde o první vzájemné měření v kategoriích dorostu. Úvodní buly je naplánováno na neděli ve 14:30.

Neděle 1.3. HBC Plzeň – HBC Tygři Mladá Boleslav - 14:30.