V hale bude živo – zaplní ji reprezentanti

Část hokejbalistů HBC Plzeň má už předvánoční volno, ta druhá má před sebou poslední hrací víkend v kalendářním roce. Hala bude patřit reprezentantům. Nově se tvořící celek U18 zde v pátek a sobotu absolvuje první soustředění. Pernější program bude mít reprezentační tým mužů. Ten během svého soustředění sehraje hned čtveřici utkání.

Reprezentace mužů

Trenéři Kadlec a Kurfürst nominovali na plzeňské soustředění 23 hráčů. V seznamu vyvolených je i trojice mečounů. Pozvánku si svými podzimními výkony vysloužila brankářská opora Petr Kráčina, spolehlivý obránce Michal Slanec a nejproduktivnější Plzeňan Jiří Benedikt. Na hřišti uvidíme i několik explzeňských hráčů. Diváci se mohou těšit na Jana Pospíšila, Michala Průchu nebo Adama Roušala. A nakonec i na Rostislava Kurfürsta, který vedl A-tým HBC Plzeň v letech 2008 – 2011 a získal s ním stříbrnou a bronzovou extraligovou medaili.

A s kým, že se to vůbec s reprezentanti střetnou? S národními týmy Slovenska a Švýcarska! Trenéři Ďuriš (SVK) i Kapánek (SUI) nominovali rozdílně. Zatímco ze země helvétského kříže cestuje zkušený tým, tak naši východní sousedé nominovali spoustu nováčků. V týmu Slovenska uvidíme například nejlepšího tamního juniora minulého roku a zlatého medailistu z červnového MS v Bratislavě – Dominika Frkáně.

Do dalšího světového šampionátu mužů zbývá přibližně půl roku a tak lze předpokládat, že se každý bude chtít představit v tom nejlepším světle. Češi se po druhém místu z Kanadského St. John´s budou chtít ve švýcarském Zugu vrátil na úplný vrchol. K tomu se vyjádřil i trenér Kadlec pro svazový web: „Není moc co dodávat. Odehrajeme čtyři utkání, ve kterých musíme jasně ukázat, že se náš hokejbal chce vrátit na tu úplně nejvyšší příčku. A to si uvědomují i všichni nominovaní. Máme tu řadu hráčů, kteří se chtějí o mistrovství světa poprat - a je to jen o jejich snaze, chování, nasazení a poctivé práci."

Více informací a celá nominace zde.

Program turnaje:

Pátek – 12. prosince
  • Česká republika – Švýcarsko (19:00)
> Sobota – 13. prosince
  • Švýcarsko – Česká republika (10:00)
  • Slovensko – Švýcarsko (15:00)
  • Česká republika – Slovensko (20:00)
Neděle – 14. prosince
  • Švýcarsko – Slovensko (9:30)
  • Slovensko – Česká republika (14:00)

Reprezentace U18

První kemp „nové“ reprezentace U18 je naplánované na pátek a sobotu. Trenérské trio Maršner – Donauschachtl – Ogurčák rozdělilo databázi hráčů do tří skupin a ta první absolvuje úvodní kemp již tento týden. Právě asistent trenéra Jan Donauschachtl může být fanouškům velice dobře známý. Rodák z Jindříchova Hradce dlouhou dobu střežil brankoviště HBC Plzeň, výbornými výkony v klubu se dostal do reprezentace a v roce 2005 vychytal ligový titul.

V úvodní skupině je mezi pozvanými i trojice domácích hráčů. Nominaci obdrželi mladší dorostenci – brankář David Hrubý, obránce Martin Kovářík a dodatečně útočník Tomáš Majer.

Ročníky 1998 a 1999 na červnovém juniorském MS U16 vybojovali bronzové medaile. Trenér Maršner s „osmnátskou“ skončil na stříbrném stupínku. A před všemi je nyní nová výzva.

Více informací a celá nominace zde.