Starší dorost má před finále volno, mladší žáci hrají finále v Karviné

Po delší době má před sebou HBC Plzeň poněkud volnější víkend. Jelikož A-týmu už skončila sezona a starší dorostenci mají před finále zasloužené volno, na západě Čech se představí jen mladší dorost se staršími žáky. A-tým mladších žáků zakončuje sezonu na republikovém finále.

Mladší žáci

Od pátku 16. května do neděle 18. května se v Karviné a Ostravě hraje republikové finále mladších žáků. Mezi republikovou smetánkou této najdeme i naše družstvo. Svěřenci trenéra Henricha budou chtít vylepšit své loňské umístění z letohradského klání, kde skončili sedmí.
Tým na to rozhodně mají! Vždyť Áčko MŽ ve dvaceti zápasech neztratilo ani bod a dosáhlo impozantního skóre 188:13. Ve skupině se Plzeňané utkají s trojicí soupeřů z turnaje O pohár starosty MO Plzeň 1 - Letohradem, Mostem a Kladnem. Skupinu pak doplňuje Karviná.

Výsledky a průběh turnaje můžete sledovat na serveru hokejbal.cz.

Starší žáci

V sobotu 17. května se vydají starší žáci k posledním dvěma zápasům v rámci letošní sezony MČR starších žáků. Ve Stříbře se utkají nejprve se Snackem Dobřany, v půl třetí odpoledne pak poměří síly s místními Buldoky. O konečné první místo v tabulce skupiny Západ už ale nemůže Plzeňany nikdo připravit.

Mladší dorost

Neděli pak vyplní mladší dorostenci, kteří doma přivítají Jindřichův Hradec, se kterým sehrají desáté utkání skupiny o umístění. V ní zaváhali Západočeši zatím jen jednou, když nestačili na pražské KOVO, porážku mu ale v minulém kole dokázali vrátit. Jindřichohradecký Olymp navíc v sezóně mečouni hned čtyřikrát porazili.

V tabulce zůstávají hokejbalisté Plzně se zápasem k dobru o jediný bod právě za týmem KOVO Praha. Co se týče skóre, tak tam ale nemají Plzeňané žádnou konkurenci, když dokázali nastřílet 75 branek! Velkou měrou k tomuto číslu přispěli zejména v prvním utkání skupiny proti Ďáblům (20:0).


Program víkendu:

Sobota – 17. května
  • Starší žáci: Dobřany – Plzeň (11:30)
  • Starší žáci: Plzeň – Stříbro (14:30)

Neděle – 18. května
  • Mladší dorost: Plzeň – Jindřichův Hradec (14:00)