Hodnocení víkendu: Nezdar mužského Áčka i postup staršího dorostu do semifinále

Uplynulé hrací dny přinesly hokejbalové Plzni smíšené pocity. A-tým mužů podruhé v nadstavbě ztratil dobře rozehrané utkání s Pardubicemi. Zato dorostencům se podařilo zvítězit a ti starší dokonce postoupili do semifinále. B-tým mladších žáků utrpěl debakl, jejich kolegové z A-týmu MŽ stále drží neporazitelnost.

Muži

Počínání extraligového A-týmu v zápase proti Pardubicím bylo proměnlivé jako aprílové počasí. Na začátku hráli Plzeňané jako z partesu. Odměnou jim byly dvě rychlé branky z hokejek Ondřejů Benedikta a Malého.
Ty Mečounům paradoxně uškodili, jelikož upustili od velice aktivní hry, zatímco Pardubice se dostávali více a více do hry. Dvě branky hostů na začátku druhé části utkání zlomili a Autosklo si zápas pohlídalo.

Sobota 26. Dubna: HBC Plzeň – HBC Autosklo H.A.K Pardubice 2:4 (2:1, 0:2, 0:1)

Podrobnosti o utkání.

Starší dorost

První krok cesty v play-off mají za sebou starší dorostenci. Ti do semifinále postoupili přes Hradec Králové. V domácích zápasech zvítězili 4:2 a 7:0. Sobota přinesla ukončení celé série. Plzeňané si odvezli výhru 6:0. Utkání rozhodla druhá třetina, v níž hosté pětkrát skórovali.

Hráčům se také povedlo ukončit černou sérii venkovních play-off zápasů. Do soboty se poslední venkovní vítězství staršího dorostu v play-off datovalo na sobotu 14.4.2012, kdy Plzeň porazila ve čtvrtfinále Ústí nad Labem 7:2.

Sobota 26. dubna: HBC Hradec Králové 1988 – HBC Plzeň 0:6 (0:1, 0:5, 0:0)

Podrobnosti o utkání.

Mladší dorost

Mladší dorostence čekal souboj o prvenství ve skupině o umístění JIH. Na Košutku přicestovalo pražské Kovo. Hrál se velmi kvalitní duel. Kovo domácí přehrálo v osobních soubojích a v nasazení. Mečounům se zas lépe dařily kombinace. Domácí čtyřikrát vedli, ovšem svojí laxností dovolili soupeři vždy vyrovnat.

Zápas tak došel až do samostatných střílení. V nich hráli hlavní role brankář Oplt a útočník Vobruba, autor dvou branek v utkání.

Neděle 27. dubna: HBC Plzeň – TJ Kovo Praha 5:4 ss (1:1, 1:1,2:2)

Podrobnosti o utkání.

Starší žáci

Družstvo trenéra Hrubého hostilo nejslabší celek skupiny Západ. Tým Litic letos nedisponuje silnými ročníky jako v předchozích letech. Vítězství Mečounů 16:0 to jen potvrzuje. Ti měli herní i početní převahu a na domácí brankáře mířilo dohromady jen 5 střel. Povinné vítězství tak znovu přiblížilo Plzeň k prvenství ve své skupině.

Sobota 26. dubna: HBC Plzeň – HBC Plzeň-Litice 16:0 (5:0, 4:0, 6:0)

Podrobnosti o utkání.

Mladší žáci

A-tým mladších žáků přivítal silný Písek. Svěřenci trenéra Henricha ovšem potvrdili roli favorita a soutěží stále kráčí bez porážky. Zápas s Pískem skončil vítězstvím 4:2. Plzeň si udržuje luxusní osmnáctibodový náskok a pomalu se může připravovat na republikové finále.

Sobota 26. dubna: HBC Plzeň – TJ Švantlův Dvůr Písek 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Druhému družstvu v kategorii MŽ se o víkendu nedařilo. B-tým utrpěl v Dobřanech debakl po výsledku 14:2. O výsledku rozhodla druhá třetina, kterou domácí vyhráli 7:0. Plzeňské Béčko si i přes prohru udrželo 5. místo v soutěži.

Sobota 26. dubna: TJ Snack Dobřany – HBC Plzeň B 14:2 (4:1, 7:0, 3:1)

Podrobnosti o utkání.

Program příštího týdne:

Sobota – 3.května
  • Muži: Vlašim – Plzeň (11:00)
  • Starší žáci: Dobřany - Plzeň (12:00)
  • Mladší žáci: Plzeň B – Třemošná (11:00)
  • Mladší žáci: Dobřany – Plzeň A (12:30)