Hodnocení víkendu: A-tým má skalp mistra, starší dorost vkročil do play-off tou správnou nohou

Tak se to přeci jen povedlo! Mužské Áčko po čtyřech zápasech porazilo Vlašim. Úspěšně si vedly i mládežnické týmy. Starší dorostenci vedou ve čtvrtfinále Extraligy SD už 2:0 na zápasy. Mladší dorost odjel z Prahy s desetigólovým vítězstvím. Starší žáci se cenným vítězstvím v Dobřanech posunuli do čela své skupiny.

Muži

O velké překvapení se postaral plzeňský A-tým. V sobotu porazil suveréna předchozích dvou ročníků, mistrovskou Vlašim. Po opatrném začátku a vzájemném oťukávání převzali Mečouni iniciativu a do vedení Plzeň poslal Michal Slanec. Výborný a obětavý výkon všech hráčů pojistil trefou do prázdné klece velmi dobře hrající Ondřej Malý. Plzeňané tak zamotali nadstavbovou skupinu A. Zároveň oživili svoji šanci na semifinále.

Sobota 19. dubna: HBC Plzeň – HBT Vlašim 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání.

Starší dorost

Starší dorostenci konečně začali play-off. Do něj vstupovali po základní části a nadstavbě z prvního místa. Pavouk vyřazovacích bojů Plzni přisoudil Hradec Králové. V prvním zápase zvítězili Mečouni 4:2. Hradečtí přijeli pouze s devíti hráči, další zajímavostí je hradecká úspěšnost přesilovek. 2 branky ze čtyř příležitostí.
Ve druhém vzájemném souboji neponechali Mečouni nic náhodě. Hráli s velikým klidem a přehledem a do hradecké sítě nasměrovali 7 balonků. Východočeši se dostali pouze k devíti střeleckým pokusům!

Sobota 19. dubna: HBC Plzeň – HBC Hradec Králové 1988 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)

Podrobnosti o utkání.

Neděle 20. dubna: HBC Plzeň – HBC Hradec Králové 1988 7:0 (2:0, 0:0, 5:0)

Podrobnosti o utkání.

Mladší dorost

Mužstvo trenéra Kováříka načalo druhou část skupiny O umístění. Na pražské Palmovce se střetlo s místními Ďábly. Po vlažném úvodu zápasu Plzeň prohrávala. Postupně se ale hra hostů zlepšila a utkání obrátili ve svůj prospěch. Konečný výsledek byl 3:10. Hattrickem se blýskl David Ulč.

Neděle 20. dubna: SK Ďáblové Praha – HBC Plzeň 3:10 (2:2, 0:3, 1:5)

Starší žáci

Zkušenější žákovský tým odehrál svůj zápas netradičně ve středu. Kdy vyrazil na horkou půdu Dobřan. Ti před tímto utkáním okupovali první příčku. První dvě třetiny byly velice vyrovnané. Šance byly vidět na obou stranách. Ovšem chyběly branky. Mečouni v poslední části přebrali iniciativu a trefy Tarantíka s Vlasákem jim zajistili vítězství a posun na čelo tabulky.

Středa 17. dubna: TJ Snack Dobřany – HBC Plzeň 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Podrobnosti o utkání.

Program příštího týdne:

Sobota – 26. dubna
  • Muži: Plzeň – Pardubice (17:00)
  • Starší dorost: Hradec Králové - Plzeň(17:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Litice (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň A – Písek (12:30)
  • Mladší žáci: Dobřany – Plzeň B (13:30)

Neděle – 27. dubna
  • ? Starší dorost: Plzeň – Hradec Králové (?)
  • Mladší dorost: Plzeň – Kovo Praha (14:00)