Světový hokejbal v Plzni, Pilsen Challenge startuje 14. února

Již v pátek 14. února v 18:30 odstartuje první utkání Pilsen Challenge 2014. Plzeňští hokejbaloví fanoušci budou mít příležitost vidět v západočeské metropoli hned pět týmů. Představí se juniorské reprezentace Česka a Slovenska, seniorský výběr Švýcarska, elitní slovenský klub ŠHBK Ružinov Bratislava a domácí HBC Plzeň.

Základní informace

Termín: 14. - 16. února 2014
Hrací systém: každý s každým jedno utkání, 2x 20 minut čistého času

Představení účastníků

Česko U20
Česká reprezentační dvacítka se připravuje na červnový světový šampionát, který hostí Bratislava. Trenéry týmu jsou Jiří Mašík a Plzeňan Martin Kovářík. Ti mohli oproti minulým létům vybírat z většího množství hráčů. Mohou totiž počítat s výpomocí pěti hokejbalistů ročníku narození 1993, což je novinka pro letošní mistrovství světa. V nominaci pro Pilsen Challenge najdeme čtyři hráče HBC Plzeň - Lukáš Vodrážka, Josef Frajdl, Marek Švarc, Ondřej Benedikt. Mezi náhradníky figuruje Marek Forejt.

Slovensko U20
Slováci letos směřují přípravu juniorské reprezentace k jasnému vrcholu, domácímu světovému šampionátu. Už v Plzni budou chtít dokázat, že se s nimi musí počítat jako s favority na zisk zlatých medailí. Jádro týmu tvoří hráči, kteří se v roce 2012 představili na MS hráčů do osmnácti let v Písku a vybojovali druhou příčku. Zajímavá bude konfrontace s českou dvacítkou, ale stejně tak se seniorským hokejbalem.

Švýcarsko
Do Plzně se určitě velmi těší hráči Švýcarska, hokejbalisté ze země Helvétského kříže totiž mají na západočeskou metropoli řadu ryze pozitivních vzpomínek. Na předešlých turnajích dokázali (ať už se jednalo o národní tým, Biel či Oberwil), že se mílovými kroky blíží světové špičce. Vrcholným představením švýcarského hokejbalu byla výhra Oberwil Rebells na World Cupu 2011.

ŠHBK Ružinov Bratislava
Bratislavští hokejbalisté patřili řadu k nejlepším týmům slovenské extraligy. Teď sice zažívají slabší měsíce (loni konečné sedmé místo a letos jim stejná příčka patří po podzimu), ale i tak do Plzně přijede tým špičkové kvality s řadou hráčů s mezinárodními zkušenostmi. Hráči Ružinova již Plzeň dobře znají, představili se zde při World Cupu 2011, tehdy skončili šestí.

HBC Plzeň
Domácí tým není třeba nijak zvlášť představovat. Plzeňané se pravidelně zúčastňují mezinárodních turnajů, které na západě Čech sami pořádají. I tentokrát budou cenné zkušenosti získávat také mladí hráči staršího dorostu, kteří dostanou v zápasech příležitost ukázat svůj talent a zabojovat třeba také o jarní extraligovou příležitost. Domácí hráči půjdou do turnaje z plného tréninku po třech přípravných zápasech.

Rozpis zápasů

Pátek 14. února 2014

18:30HBC Plzeň - Švýcarsko-:-

Sobota 15. února 2014

10:00ŠHBK Ružinov Bratislava - Slovensko U20-:-
11:45Česko U20 - Švýcarsko-:-
13:30Slovensko U20 - HBC Plzeň-:-
15:15Švýcarsko - ŠHBK Ružinov Bratislava-:-
17:00Česko U20 - HBC Plzeň-:-

Neděle 16. února 2014

9:00ŠHBK Ružinov Bratislava - Česko U20-:-
10:45Slovensko U20 - Švýcarsko-:-
12:30HBC Plzeň - ŠHBK Ružinov Bratislava-:-
14:15Česko U20 - Slovensko U20-:-