Plzeňskou halu v sobotu zaplnily reprezentační týmy

P L Z E Ň – Soustředění reprezentačních týmů U18, U20 a mužské reprezentace se uskutečnilo v plzeňské hale uplynulou sobotu. Mládežnické reprezentace se připravují na červnový šampionát v Bratislavě, pro A-tým to pak byla vítaná příležitost pro vyzkoušení několika hráčů z širšího kádru. Do hry se ve všech týmech zapojili také zástupci HBC Plzeň.

První utkání sehrály od 11 hodin týmy U18 a U20 a zejména kvůli širokému kádru výběru do dvaceti let, který obsahoval 4 brankáře a více než 5 kompletních formací, se odehrálo systémem 4x15 minut. Ve výběru do 18 let byli nominovaní 4 Plzeňané, a sice brankář Tomáš Novický, který už nastřádal pár minut i v extralize dospělých, Martin Davídek, Julius Papán, Lukáš Novický a Lukáš Hanuš. Poslední jmenovaný nastoupil k zápasu s dvacítkou dokonce v roli kapitána týmu a při přesilovce také vstřelil jednu z branek svého týmu. Výběr U20 však tento zápas přece jen podle předpokladů ovládl a vyhrál 6:2.

Ve výběru reprezentace do dvaceti let se, i díky povolené výjimce o pěti hráčích ročníku 93, objevilo hned 7 mečounů. Mezi čtyřmi brankáři figuroval Petr Kráčina a spolu s ním si zahráli také obránci: Lukáš Vodrážka a Josef Frajdl a útočníci: Dominik Vít, Marek Švarc, Ondřej Benedikt a Marek Forejt. Nikdo z nich se sice v úvodním utkání neprosadil, všichni si zahráli ale ještě ve druhém utkání proti áčkové reprezentaci, za kterou nastoupil také Jiří Benedikt.

Martin Davídek a Ondřej Benedikt

Ondřej Benedikt se často zapojoval do hry při oslabení a spolu s Förstlem se mu poměrně dařilo. Při jednom z rychlých brejků se O. Benedikt dokonce dostal ke střele z dobré pozice mezi kruhy, Humlíčka ale neprostřelil.

Při následné přesilovce se pak představil Vít s Frajdlem a přestože nesehráli junioři tuto početní výhodu vůbec špatně, A-tým se ubránil.

Do druhé čtvrtiny nastoupil v brance výběru U20 Petr Kráčina a příliš se nenudil. Na hřišti byli i nadále hodně vidět bratři Benediktové. Ondřej nejprve pět minut před koncem druhé čtvrtiny vybojoval na Radimu Štěpánikovi přesilovou hru pro svůj tým. Na druhé straně se zase dostal k balonku sám před Kráčinou Jiří Benedikt, svého spoluhráče ale střelou zápěstím překonat nedokázal.

V úvodu třetí části pak Jiří Benedikt asistoval u branky Jana Střechy a i nadále hýřil aktivitou. Připsal si několik střel na branku, nedokázal ale dostatečně přesně zamířit a Veselého nepřekonal.


Foto: Josef Česák