Hodnocení víkendu: Mečouni nepoznali hořkost porážky!

P L Z E Ň – Plzeňané bodovali na všech frontách. A-tým mužů hostil Karvinou a díky výhře 3:1 se dostal na 3. místo tabulky. Následují vysoké výhry dorostenců a podobné výsledky žáků. Doufejme, že takto bodově úspěšných víkendu budeme mít v sezoně daleko víc!

Muži

Nejvyšší hokejbalová soutěž mužů měla své pokračování i ve státní svátek. Do hokejbalové haly na Košutce dorazila Karviná. Průběh utkání byl velice vyrovnaný. Bohužel se ani jednomu z týmů na hřišti mnoho nedařilo a kupili jednu nepřesnost za druhou. Plzeňané však nakonec ukázali svoji sílu a zvítězili 3:1. V utkání rozhodli Stanislav Valenta a Petr Zeman, který se jako nejstarší hráč na hrací ploše trefil hned 2x.

Sobota 28. září: HBC Plzeň – HbK Karviná 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Podrobnosti o utkání.

Starší dorost

Starší dorostenci vyzvali v domácím prostředí tým pražského Kova. A byli to hosté, kteří dali první branku utkání. Do kabin se šlo za stavu 1:1, když vyrovnal Pauer, který následně zahodil trestné střílení. Od druhé části začali brankové hody a Kovo si odjíždělo s debaklem 11:1. Za zmínku stojí 5 branek kapitána Dominika Víta, či 7 asistencí Marka Švarce, který si připsal ještě jednu v předchozím utkání za A-tým.

Sobota 28. září: HBC Plzeň – Kovo Praha 11:1 (1:1, 4:0, 6:0)

Podrobnosti o utkání.

Mladší dorost

Mladší dorostence, také čekal souboj s týmem z Prahy. Nebylo jím Kovo, ale Kert Park. Ten do plzeňské haly dorazil ve velmi okleštěné sestavě, v 8 hráčích do pole. Rozhodčí poprvé pískli do píšťalky po 12 vteřinách a domácí už oslavovali branku. Do konce první části přidali ještě čtyři přesné zásahy. Bohužel, výkon a chuť Plzeňanů se s přibývajícím časem hry snižoval a i když soupeři téměř nepůjčili míček, žádná brankové střelnice se nekonala.

Neděle 29. září: HBC Plzeň – Kert Park Praha 9:1 (5:0, 3:1, 1:0)

Podrobnosti o utkání.

Starší žáci

Starší žáci vyrazili pro body do nedaleké Třemošné. K zápasu bylo připraveno 11 hráčů do pole a 2 brankáři. Mečouni se dostali do vedení po 55 vteřinách. A hrálo se téměř na jednu branku. Hostující převaha vygradovala ve třetí třetině, kdy hráči s Mečounem na prsou předváděli pěkné herní kombinace, ze kterých ale vytěžili pouze jednu branku.

Sobota 28. září: TJ Tatran Třemošná - HBC Plzeň 1:5 (0:2, 1:2, 0:1)

Podrobnosti o utkání.

Mladší žáci

A-tým MŽ cestoval, jako jejich starší kolegové do Třemošné. Odtud si svěřenci trenéra Henricha přivezli tři body po výhře 6:2. O výsledku zápasu bylo téměř rozhodutu po první třetině, ve které musel domácí brankář 5x lovit míček ze sítě. Hattrick si v tomto utkání připsal Michal Galla. B-tým hostil tým z Českých Budějovic. A Mečouni se dočkali první výhry v sezoně! Svěřenci Martina Kaluby mohli slavit výhru 5:2. Znovu se trefil Ondřej Kohout.

Sobota 28. září: TJ Tatran Třemošná – HBC Plzeň A 2:6 (0:5, 0:0, 2:1)

Sobota 28. září: HBC Plzeň B – SK Pedagog Č. Budějovice 5:2 (1:1, 3:1, 1:0)

Podrobnosti o utkání.

Program příštího týdne:

Sobota – 28. září
  • Muži: Pardubice - Plzeň (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Jihlava (14:00)
  • Mladší žáci : Plzeň A – Plzeň B (10:30)

Neděle – 29. září
  • Mladší dorost: Hostivař – Plzeň (14:00)