Hodnocení víkendu: Dorostenci zůstávají po prvním víkendu stoprocentní na všech frontách

P L Z E Ň – Spolu s druhým kolem mužské extraligy začala sezóna také oběma dorosteneckým týmům. Stejně jako A-tým si i mládežníci dokázali se svými soupeři poradit a do sezony tak vstoupili s třemi výhrami úspěšně.

Muži

Mužský A-tým zahajoval sezónu již minulý víkend, kdy neuspěl na hřišti Mostu. Na první body tak musel čekat až do druhého zápasu, který však nebyl o nic jednoduší. Plzeňané totiž cestovali na půdu finalisty loňského ročníku, Hradce Králové. Domácí se sice už po sedmi minutách dostali do vedení, ale Plzeňští dokázali rychle odpovědět zásluhou Malého a nerozhodný výsledek udrželi až do konce základní hrací doby. Na řadu tak přišli samostatné nájezdy, v nichž se štěstěna přiklonila na stranu Plzeňských a konkrétně Jaroslava Kejře, který vstřelil rozhodující branku.

Sobota 7. září: HBC Hradec Králové 1988 – HBC Plzeň 1:2ss (1:1, 0:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání.

Starší dorost

Starší dorostenci zahájili novou sezónu sobotním derby na domácí půdě, když přivítali Dobřany. Ve vyrovnaném utkání rozhodovala první a třetí třetina, které dokázali domácí vyhrát pokaždé shodně 2:1. Utkání mělo agresivní náboj, o čemž vypovídá i počet vyloučení, který se na obou stranách pohybuje na dvou cifrách, lépe toho dokázala využít právě Plzeň, která vstřelila v přesilovkách hned tři branky. U všech čtyř gólů mečounů se pak nachomítl Marek Švarc.

Sobota 7. září: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)

Podrobnosti o utkání.

Mladší dorost

Plzeňský mladší dorost začínal sezonu venkovním dvojutkáním. Nejprve se utkal v sobotu se Suchdolem nad Lužnicí a vybojoval zasloužené vítězství 2:6. V utkání byli mečouni aktivnější a dokázali si rychle vytvořit potřebný náskok, který pak ve druhé části ještě navýšili. Soupeře možná oslabila oslabení, kterých musel bránit hned pět a v jednom z nich také inkasoval.

Sobota 7. září: SK Suchdol nad Lužnicí – HBC Plzeň 2:6 (0:2, 1:3, 1:1)

Podrobnosti o utkání.

V neděli se Plzeňané utkali Jindřichovým Hradcem, který v sobotu prohrál napínavou bitvu s TJ KOVO Praha až po samostatných nájezdech, když v utkání dlouho 1:0 vedl. S mnohem lepší psychickou pohodou tak do utkání vstupovali Plzeňští a rozdíl mezi oběma týmy byl brzy patrný. Po první třetině bylo o vítězi prakticky rozhodnuto.

Neděle 8. září: TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec – HBC Plzeň 0:8 (0:4, 0:3, 0:1)

Podrobnosti o utkání.

Program příštího týdne:

Sobota – 14. září
  • Muži: Plzeň – Letohrad (17:00)
  • Starší dorost: Ústí nad Labem – Plzeň (12:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Zliv (13:00)
  • Starší žáci: Buldoci Stříbro – Plzeň (14:00)