Chyběla nám zkušenost s těžšími soupeři, tvrdí Lubomír Henrich

P L Z E Ň – Dalším z mužstev mládeže plzeňského hokejbalového klubu byl A-tým mladších žáků, který sice suverénně ovládl základní část své soutěže, v konfrontaci s ostatními týmy na turnaji MČR ale neobstál a obsadil až konečné sedmé místo. I tak je ale trenér Lubomír Henrich s přístupem svých svěřenců spokojený.

Jak jste se sezonou celkově, s výkony hráčů, s jejich přístupem a výsledky spokojen?

Se základní částí jsem spokojen. Ztratili jsme v ní pouze 3 body, což je vynikající výsledek. Samozřejmě je třeba brát v úvahu i sílu ostatních soupeřů, která nebyla příliš vysoká. Většina z kluků v týmu, jsou dynamičtí, rychlí a bojovní hráči, takže nemohu říct, že by nějaký zápas odchodili nebo ho odehráli bez zájmu. Samozřejmě výkyvy ve výkonnosti takto malých dětí jsou někdy velmi výrazné, celkový přístup hráčů byl však vždy výborný. Turnaj MČR se nám už tolik nepovedl, ale asi je to reálný obrázek úrovně našeho mužstva oproti ostatním, kteří se umístili před námi. Klukům ale rozhodně nemohu nic vyčítat. Na hřišti odevzdali maximum.

Po ovládnuté základní části jste měli před MČR jaké ambice?

Každé mužstvo, které jede na MČR, chce udělat ten nejlepší výsledek. Dopředu je však těžké odhadovat sílu ostatních soupeřů, protože se v sezoně s ostatními týmy téměř nepotkáme. Navíc v novém systému postupují na MČR opravdu jen ta nejlepší mužstva, takže jsme dopředu věděli, že tam žádná slabá mužstva nebudou. Určitě jsme chtěli skončit co nejlépe, jakákoliv medaile by byla obrovským úspěchem.

Čím to bylo, že ten finálový turnaj týmu nevyšel?

Jak už jsem uvedl výše, na MČR nebyla slabá mužstva. Na výsledek na takovém turnaji má vliv spoustu různých okolností. Nebudu se ale na nic vymlouvat, musíme další sezonu jednoduše více pracovat, abychom byli příště lépe připraveni a udělali lepší výsledek.

Doplatili jste v zápasech s lepšími soupeři na nedostatek zkušeností?

Neřekl bych, že jsme doplatili na nedostatek zkušeností. Většina kluků hraje hokejbal 4 roky, někteří i déle. Zápasových zkušeností už mají dostatek. Spíše jsme doplatili na to, že naše základní skupina byla pro tým příliš jednoduchá a kromě jednoho zápasu jsme všechno vyhráli. Celou sezonu jsme hráli vesměs jednoduché zápasy. Je to poučení pro příště, abychom se snažili zajistit větší počet přípravných zápasů s těžšími soupeři, aby kluci byli lépe připraveni. Takže vlastně možná ano, šlo o nezkušenost s těžkými zápasy.

Bylo sedmé místo na turnaji velkým zklamáním nebo není v této věkové kategorii výsledek až tak důležitý?

Výsledky v této kategorii určitě nejsou prvořadé, ale pokud jedeme na závěrečný turnaj MČR, chceme se samozřejmě umístit co nejlépe. Proto to sedmé místo určitým zklamáním bylo. Pokud se na to ovšem podívám z pohledu síly ostatních mužstev, lepší umístění by asi nebylo spravedlivé. Rozhodně máme co zlepšovat, abychom příští rok dopadli lépe.