Do Plzně si pro odvetu přijíždí Rosenheim

P L Z E Ň – Druhý červnový víkend nabídne plzeňským hokejbalovým fanouškům další utkání DSHB ligy. Zatímco za oceánem v kanadském St. John’s zuří vyřazovací boje v rámci mistrovství světa, do Plzně se chystá německý Rosenheim, který před dvěma týdny na domácí půdě Plzeňanům podlehl.

A-tým vs. Wild Boys Rosenheim, sobota 8.6. od 16:00

Jediný tým HBC Škody Plzeň, který se o víkendu představí v nějakém soutěžním utkání, bude mužské áčko. To přivítá na své půdě Wild Boys z Rosenheimu, které v prvním vzájemném utkání porazili až v prodloužení. V utkání navíc Němci brzy vedli a po první třetině museli Západočeši dotahovat tříbrankové manko.

To se nakonec povedlo v takřka obrácené druhé třetině a po vyrovnaném závěrečeném dějství se muselo utkání prodlužovat. Vítězství však urvali Plzeňští, a po pěti utkáních tak mají na kontě 11 bodů, díky kterým v součanosti kralují jižní části německé ligy. Případná výhra by upevnila pozici plzeňského týmu, na který se dotahuje zatím jediný přemožitel Plzeňských, Heilbronn Hornets. Ten má v tabulce jen o bod méně, odehrál zatím ale jen čtyři zápasy.

Plzeňané se budou muset obejít bez dvojice reprezentantů, Ondřeje Kejře a Michala Průchy, i přesto by však měli využít výhodu domácího prostředí a potvrdit svoji pozici v DSHB lize stejně jako výhru z posledního vzájemného utkání, které oba celky sehrály 25. května.



Program příštího týdne:

Sobota – 8. června
  • Muži: Plzeň – Rosenheim (16:00)