V Ústí to bude ještě tvrdší, říká po vyhroceném utkání Martin Krch

P L Z E Ň - Zásluhu na plzeňském dílčím víkendovém úspěchu nese spolu se svými spoluhráči i Martin Krch, který bodoval v obou dosavadních zápasech semifinále, přičemž v tom druhém zaznamenal dokonce dvě vstřelené branky.

Jaký byl rozdíl mezi zápasy s Letohradem a Elbou?

Zápasy s Letohradem byly hodně vyhrocené a důrazné. Já osobně si myslím, že Letohrad měl větší chuť postoupit. Ta chuť mi u Elby zatím chybí.

Po dvou zápasech vedete 2:0 stejně jako ve čtvrtfinále. Na co si teď musíte dát pozor, aby se celá série znovu neprotáhla až na pět zápasů?

Čtvrtfinálová utkání v Letohradu jsme si pokazili individuálními chybami sami. Musíme začít aktivněji, být v soubojích i u míčku první a hlavně plnit to, co si sami řekneme v kabině spolu s tím, co nám před utkáním řekne trenér.

Čekáš, že to bude u nich ještě vyhrocenější než v těch vašich domácích utkáních?

Jasně, už jsme si to říkali mezi sebou po zápase v kabině, že to v Ústí bude nejspíš ještě tvrdší. Jakmile Elba začne prohrávat, její hráči ztratí chuť do hry a začnou zbytečně faulovat. To se ostatně už ukázalo v té poslední třetině nedělního utkání.

Čím to bylo, že jste je v obou domácích zápasech poměrně jasně, alespoň výsledkově, přehráli?

V prvním zápase jsme měli dobrý pohyb a hodně nám pomohli dvě rychlé branky v úvodu. To nás uklidnilo. Druhý zápas na nás Elba od úvodu vlétla a vstřelila první branku. My jsme věděli, že musíme přidat na pohybu a vrátit se k naší hře. Postupně se nám to dařilo, začali jsme hrát stejně jako v tom prvním utkání a nakonec to dopadlo opět docela dobře.

S Elbou jste neprohráli ani v základní části, vyhovuje vám jejich styl?

To se takhle nedá říct. Myslím si, že Elba hodně doplácí na zbytečné fauly a vyšší tresty, které z nich přirozeně plynou.