Mladší dorost hostí Most, starší dorost jede do Letohradu pro postup

P L Z E Ň – Zatímco mužský A-tým minulou sobotu z letošního play-off vypadl, dorostenci své čtvrtfinálové série následující sobotu teprve rozehrají. Starší dorost začíná na domácí půdě s Letohradem, jejich mladší kolegové pak zamíří ke svým zápasům do Mostu.

SK OEZ Testa Letohrad vs. starší dorost, sobota 13.4. od 15:00 a neděle 14.4. od 10:00

Starší dorostenci Plzně mají za sebou úspěšný vstup do čtvrtfinále, když minulý týden hned dvakrát porazili na domácí půdě Letohrad, a ujali se tak vedení v sérii 2:0. V Letohradě můžou o víkendu rozhodnout a dalším vítězstvím se definivitně katapultovat do semifinále play-off, v případě dvou proher by se pak série ještě jednou vrátila na poslední rozhodující pátý zápas do Plzně. V prvních dvou utkáních dokázali Západočeši přehrát svého soupeře nejprve 3:2 a o den později dokonce 8:2.

Mladší dorost vs. HBC Pento Most, sobota 13.4. od 14:00 a neděle 14.4. od 12:00

Plzeňský mladší dorost šel do utkání s Mostem jako tabulkově slabší tým, když se po základní části umístil na šesté příčce, Most pak skončil třetí. Jelikož play-off mladších dorostenců začínalo taktéž minulý víkend, oba týmy už mají za sebou dva vzájemné zápasy. V tom prvním byli úspěšnější Západočeši a ukořistili cenné vítězství, druhé utkání pak vyhrál Most. I tak se ale Plzeňané vracejí domů za výhodné stavu 1:1 a v případě dvou výher na domácí půdě mohou proklouznout do semifinále.

Zatímco Severočeši mají v brance jasnou jedničku v podobě Vojtěcha Waltera, který v základní části dosáhl na úspěšnost zákroků 90,23%, Plzeňané rozkládají tíhu na dvojici Novický – Návara, přičemž druhý jmenovaný stál v brance právě při úvodní čtvrtfinálové výhře Plzně na mostecké půdě.

Nejúspěšnějším hráčem Mostu v základní části byl sedmý muž kanadského bodování Jan Baťka (13+23), v play-off však zatím Baťka na první bod čeká. Místo něj bodují Březák (1+1) se Štréblem (1+1). Co se týče plzeňského týmu, po základní části se řadil nejvýšše dvanáctý Martin Davídek (8+21), který byl také jediným hráčem v nejlepší dvacítce s počtem vstřelených branek pod deset. Ve čtvrtfinále pak zatím slaví největší úspěch Forejt (1+1) a Votava (0+2).



Program příštího víkendu:

Sobota – 13. dubna
  • Starší dorost: Letohrad – Plzeň (15:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Most (14:00)
  • Starší žáci: Litice – Plzeň (10:30)

Neděle – 14. dubna
  • Starší dorost: Letohrad – Plzeň (10:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Most (12:00)
  • Mladší žáci: Plzeň B – Plzeň (9:30)