Muži už mají po play off, taktovku teď přebírají dorostenci

P L Z E Ň - Zatímco mužský A-tým minulou sobotu z letošního play-off vypadl, dorostenci své čtvrtfinálové série následující sobotu teprve rozehrají. Starší dorost začíná na domácí půdě s Letohradem, jejich mladší kolegové pak zamíří ke svým zápasům do Mostu.

Starší dorost vs. SK OEZ Testa Letohrad, sobota 6.4. od 16:00 a neděle 7.4. od 10:30

Plzeňský starší dorost skončil v základní části na druhém místě tabulky, těsně za Kladnem, které navíc během jarní části dokázal na venkovní půdě porazit. Do play-off tak vstupuje s nejvyššími ambicemi a jako druhému mu bude čelit sedmý Letohrad, na který Plzeňané nemají z loňské sezony zrovna nejlepší vzpomínky. V semifinále pro ně totiž znamenal konečnou, přestože už v sérii 2:0 vedli.

Západočeši suverénně obsadili čtyři nejvyšší pozice ve hráčských statistikách kanadského bodování. S jednačtyřiceti body vedou Martin Kunzmann (23+18) a Jaroslav Pauer (18+23). Třetí je pak Ladislav Tymr (12+26) a čtvrtou pozici si drží Marek Forejt (16+19). Nejlepším hráčem Letohradu je celkově osmý David Tesař (15+15), který v základní části nasbíral rovných třicet bodů.

V plzeňské brance stojí také celková jednička soutěže mezi všemi týmy, a sice Petr Kráčina, jehož statistika obdržených branek na utkání sahá na pouhých 1,53 branky, přestože má odchytáno hned patnáct soutěžních zápasů. K tomu navíc přidává parádní úspěšnost zákroků 93,20 %. Letohrad tak jednoznačnou jedničku v brance nemá, nejvíce zápasů (9) však odchytal Vlastimil Janoušek s úspěšností 91,98 % a průměrem 2,39 branky na utkání.

HBC Pento Most vs. mladší dorost, sobota 6.4. od 14:00 a neděle 7.4. od 12:00

Mladší dorostenci začínají svoji sérii naopak venkovními zápasy. V tabulce obsadili šesté místo, a v play-off tak narazí na třetí Most. Tuto sérii vám podrobněji přiblížíme příští týden, kdy se přesune po dvou odehraných utkáních na západ Čech. Oba týmy se utkali dvakrát v rámci podzimní části soutěže. Plzeň v září na domácí půdě jasně zvítězila po výsledku 7:2, v listopadové odvetě pak těsně vyhráli pro změnu Severočeši, když utkání skončilo za stavu 4:3.

Program nadcházejícího víkendu:

Sobota – 6. dubna
  • Starší dorost: Plzeň – Letohrad (16:00)
  • Mladší dorost: Most – Plzeň (14:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Blatná (11:00)

Neděle – 7. dubna
  • Starší dorost: Plzeň – Letohrad (10:30)
  • Mladší dorost: Most – Plzeň (12:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Dobřany (17:00)
  • Přípravka: Plzeň – Blatná (11:30)
  • Přípravka: Písek – Plzeň (14:30)