Plzeň dohraje základní část na hřišti Vlašimi a posledního Jindřichova Hradce

P L Z E Ň - Západočeši míří o víkendu ke dvěma venkovním utkáním. V sobotu je otestuje silná Vlašim, momentálně druhý tým extraligy, a poslední Jindřichův Hradec.

HBT Vlašim, sobota 16.3. od 14:00

Vlašim se drží na špičce extraligové tabulky, současně zaujímá druhou pozici za vedoucím ALPIQEM Kladno. Pro Plzeň, která si ještě nemůže být stoprocentně jistá účastí v play-off, by jakýkoliv bodový zisk znamenal pozitivní překvapení a výhra by ji dokonce mohla posunout do bojů o sedmé, možná i šesté místo, které hájí Pardubice, respektive Hradec Králové.

Vlašim se mimo jiné pyšní také lídrem statistik české nejvyšší soutěže, Pavlem Duškem (15+20), kterého v nejlepší pětce bodování doplňují také Jan Bartejs (10+16) a Libor Topolánek (12+13). V brance domácí sází buďto na Michala Straku, který si drží procento úspěšnosti zákroků na hodnotě 92,6, jeho průměr obdržených branek na utkání je pak skvělých 1,84.

TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec, neděle 17.3. od 11:00

Nedělní utkání a jeho soupeř by měl být oproti Vlašimi diametrálně odlišný. Plzeň se v něm střetne v souboji o povinné tři body s posledním Jindřichovým Hradcem, který si doposud připsal do tabulky pouhopouhých šest bodů, a baráži se tak stoprocentně nevyhne. Vzhledem k faktu, že sobotní utkání odehrají Hradečtí proti prvnímu Kladnu, se navýšení jejich bodového zisku jeví jako velmi nepravděpodobné.

Nejlepším hráčem hostů, alespoň tedy podle statistik, je Martin Čapek (4+10), který se drží na sedmadvacátém místě v tabulkách produktivity. Spolu s Milanem Majerikem (4+3) je také nejlepším střelcem svého týmu. Branku Jindřichova Hradce hájí zpravidla Ondřej Průša, který odchytal 13 utkání, statistikami však neoslňuje a jeho úspěšnost zákroků sahá jen k číslu 84,82%. V devíti zápasech dostal místo něj šanci také Jan Janák, ani on se ale mezi lepší ligové brankáře neřadí.

Ostatní utkání HBC Plzeň v nadcházejícím víkendu:

Sobota – 16. března
  • Starší dorost: Kladno – Plzeň (17:00)
  • Mladší dorost: Kladno – Plzeň (14:30)
  • Mladší žáci A: Písek – Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci B: Třemošná – Plzeň B (10:00)
  • B-tým: Plzeň B – Viktoria Plzeň (12:30)