Hodnocení víkendu: Kvůli počasí se rušila utkání i přípravné kempy

P L Z E Ň - Kromě mužů se měli o víkendu představit také některé mládežnické celky HBC Plzeň. Nakonec se však uskutečnila jen utkání mladších žáků a přípravky. Kvůli špatnému počasí bylo zrušeno jak utkání mladších žáků "A" s Kladnem, tak také reprezentační výběry U16 a U18.

Muži "B"

V sobotu se mělo k prvnímu jarnímu utkání vydat "béčko" HBC Škoda Plzeň. Utkání s Vikingy naplánované na sobotní jedenáctou hodinu bylo ale z důvodu nepříznivého počasí odloženo a bude se hledat náhradní termín.


Reprezentační výběry U16, U18

Zima a sníh, případně předpověď mrznoucího deště na neděli zapříčinila odložení reprezentačních kempů kategorií U16 a U18. Příprava výběru U16 měla probíhat v Pardubicích za účasti několika hráčů HBC Škoda Plzeň. Konkrétně se jedná o Davida Hrubého, Filipa Thána, Tomáše Majera, Filipa Ulče a Tomáše Tarantíka. Kategorie U18 se měla sejít pro změnu na Kladně a i zde se mělo představit několik plzeňských hráčů, a sice Tomáš Novický, Lukáš Hanuš, Julius Papán, Ondřej Ulm, Jakub Vlasák a Tomáš Forejt. Reprezentační týmy nyní hledají vhodné náhradní termíny pro uskutečnění odložených kempů.


Mladší žáci

A-tým mladších žáků HBC Plzeň měl na programu přátelské utkání s Kladnem, soupeř však kvůli nepříznivým klimatickým podmínkám nedorazil. B-tým se pak představil na domácím miniturnaji v zápasech proti Keltům Nižbor a Pentu Most.

Plzeňští si své dva zápasy pohlídali a v obou zvítězili. Kelty Nižbor porazili díky dvěma brankám Jakuba Plohmera a jednom přesném zásahu Radka Sýkory 3:0. Pento Most, který ve vzájemném souboji s Nižborem zvítězil také 3:0, pak obdržel od domácích dokonce pět branek, a to po gólech Jakuba Plohmera, Ondřeje Kohouta, Romana Poláčka, Martina Šlechty a Michaela Skřivánka. Jelikož hosté skórovali jen třikrát, konečný výsledek vyzněl 5:3 pro Plzeň. O větší vyrovnanosti zápasu mezi mosteckými mládežníky a Plzní svědčí i statistika vyloučených. Zatímco Západočeši byli vyloučeni dvakrát, mostecký tým hrál hned pětkrát v početní nevýhodě.

Sobota 23. února HBC Škoda Plzeň "B" – Kelti Nižbor 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Sobota 23. února Kelti Nižbor – Pento Most 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Sobota 23. února Pento Most – HBC Škoda Plzeň "B" 3:5 (2:2, 0:2, 1:1)


Přípravka

Zatímco mladší žáci sváděli boje na zmíněném turnaji, přípravka plzeňských se utkala s výběrem nižborských Keltů, a to hned dvakrát, pokaždé však v jiném složení. Zatímco první utkání Plzeňané jasně ovládli a zvítězili 6:1, ve druhém už byla k vidění vyrovnanější podívaná a oba týmy se také rozešli smírně po výsledku 5:5.

Sobota 23. února HBC Škoda Plzeň – Kelti Nižbor 6:1 (2:1, 4:0, 0:0)
Sobota 23. února HBC Škoda Plzeň – Kelti Nižbor 5:5 (4:2, 1:1, 0:2)