A tým v přípravě porazil šampiona Německa

Hned po třech úvodních trénincích si A tým zahrál první přípravný duel. V sobotu odjelo mužstvo do Heilbronnu, kde změřilo síly s čerstvým německým mistrem - domácími Hornets.

V Heilbronnu se měl sice odehrát v tomto termínu turnaj, ale nakonec zůstalo u jednoho zápasu mezi Hornets a Škodovkou. Utkání se tedy hrálo 3x 20 minut. Úvod vyšel hostujícímu týmu na jedničku. V čase 1:56 se krásně trefil pod horní tyčku bekendovou střelou jeden z navrátilců Petr Gřonka. Plzeňané také měli v první třetině mírnou územní převahu, ale do dobrých střeleckých pozic se dostávali jen zřídka. Většina střel vyslaných na brankáře Hornets Markuse Nachtmanna šla z větší vzdálenosti.

Ve druhé části se již hosté tlačili do branky daleko vehementněji a odměnou jim byly další vstřelené branky. V páté minutě této třetiny prostřelil gólmana pohotovou střelou mezi kruhy Ondřej Benedikt. Vysokou produktivitu třetí řady potvrdil o tři minuty později opět Petr Gřonka. Jeho střela, tentokráte forhendová, byla skutečně výstavní. A o půl minuty později zúročil Dan Krásný tlak první plzeňské formace a zvýšil vedení na 4:0. Hrozivě vypadající skóre v polovině zápasu zmírnil útočník Heilbronnu, který využil nedorozumění mezi jinak spolehlivě chytajícím Tomášem Semerou a obránci. Krátce na to se brankáři Plzně vystřídali a do branky nastoupil Tomáš Větrovský. Hra se začala přitvrzovat a následná vyloučení na sebe nenechala dlouho čekat. Na trestné lavici skončili např. domácí Jörg Filobok a Plzeňan Ondřej Benedikt. A byl to domácí forward, který po návratu z trestné lavice dostal od svého kapitána Heiko Voglera krásný pas a jeho únik skončil brilantním blafákem - 2:4.

Ve třetí části opět poznamenala nervozita hráčů na obou stranách. Ta měla fatální důsledek pro střelce druhé branky Heilbronnu Filoboka. Po sérii nevybíravých protestů dostal trest ve hře. Následnou přesilovku využili hosté díky přesné trefě Jakuba Kořínka a na konci 4. minuty závěrečné třetiny upravil na 5:2 z pohledu Plzně. Bohužel o další tři minuty později neudrželi nervy na uzdě tentokráte hosté a po následné potyčce se opět zaplnila trestná lavice. I díky opakující herní nekázni trenéři Plzně stáhli sestavu a někteří hráči už dále do utkání nezasáhli. Postupně se hra zase zklidnila a dohrála tak jak probíhala první polovinu utkání. Okleštěná sestava Plzně už své vítěztví nepustila. I přes to, že pět minut před koncem nedokázali obránci Škody zastavit Robina Platze, který umístil svoji ránu do růžku branky hostů. Hornets v závěru odvolali brankáře Nachtmanna, který se tímto zápasem loučil se svoji hokejbalovou kariérou, ale ke změně skóre už nedošlo. Hosté si tak odvezli nejen cenné vítěztví, ale i celou řadu podnětů k další práci v přípravě.