Hodnocení víkendu: Osm bodů extraligových družstev

Čtyři týmy zasáhly ve čtyřech dnech od státního svátku 17. listopadu do bojů ve svých soutěžích. Nejméně se dařilo přípravce, která ve dvou duelech v Třemošné získala jediný bod. Naopak hráči A-týmu (v domácím prostředí s Vlašimí) a mladšího dorostu (na hřišti Pardubic) vytěžili maximum - tři body. Vítězství si připsal také starší dorost, když až v samostatných stříleních pokořil domácí Most.

A-tým

Plzeňské áčko zvládlo důležitý duel s Vlašimí. Středočeši jsou totiž přímým konkurentem v boji o postup do play-off. Vítězství je o to cennější, že Vlašim dokázala v neděli vyhrát na Kladně a znovu se vyhoupla před Západočechy.

Utkání začalo pro domácí tým velmi špatně, neuběhla ani minuta a hosté šli do vedení. Přestože Plzeňané poté otočili stav skóre a stále se drželi ve vedení, zápas byl do začátku třetí třetiny velmi vyrovnaný. Až další dvě trefy přinesly definitivně klid na hole svěřenců Martina Kováříka, kteří nakonec zvítězili 9:3.

Pátek 18. listopadu HBC Plzeň - HBT Vlašim 9:3 (2:1, 3:1, 4:1)


Starší dorost

Stává se již pravidle, že souboje starších dorostenců Plzně a Mostu jsou velmi nervózní. Nejinak tomu bylo v posledním utkání. Plzeňané se sice ujali vedení, jenže rychle o něj přišli a po prvním dějství již prohrávali 1:3. přesto se hosté nakonec radovali ze zisku dvou bodů. Samostatná střílení si dvěma brankami vynutil Petr Malík (první dva kanadské body v této sezóně) a v dovednostní soutěží rozhodl Erik Strejček.

Neděle 20. listopadu HBC Pento Most - HBC Plzeň 3:4ss (3:1, 0:1, 0:1)


Mladší dorost

V Pardubicích čekal plzeňské mladší dorostence nelehký úkol, který ale zvládli. Klíčem k výhře nad domácím týmem byla pečlivá obrana a dobrý výkon gólmana Petra Kráčiny, který si připsal čisté konto. K výhře stačily jen tři branky.

Sobota 19. listopadu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice - HBC Plzeň 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)


Přípravka

Jediný bod vybojovali hráči přípravky ve dvou zápasech v Třemošné. Nejprve podlehli domácímu týmu 1:3, poté remizovali s Blatnou 4:4. Přestože u nejmenších hokejbalistů příliš nejde o výsledky, zvláště konečné skóre druhého utkání musel trenéry mrzet, protože Plzeňané vedli po první třetině 4:0 a tento náskok v závěrečném dějství ztratili.

Čtvrtek 17. listopadu TJ Tatran Třemošná - HBC Plzeň 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Čtvrtek 17. listopadu Blatná Datels - HBC Plzeň 4:4 (0:4, 0:0, 4:0)