Hodnocení víkendu: Vítězně mladší dorost, přípravka a B-tým

O víkendu 7. a 8. října vstoupila do hry všechna družstva HBC Plzeň, od nejstarších hráčů A-týmu či B-týmu po nejmladší hokejbalisty hrající v přípravce. Úspěšnost Plzeňanů byla zhruba poloviční. A-tým v Mostě body nezískal, starší dorost si připsal jeden bod, mladší dorostenci porazili Kladno, oba žákovské týmy vyšly v Třemošné naprázdno, vítězství zaznamenal v souboji s Boytronicem B-tým a dvě výhry má na kontě plzeňská přípravka.

A-tým

Plzeňští hokejbalisté podali v Mostě solidní výkon, byli domácím vyrovnaným soupeřem, ale na body to nestačilo. Na straně hostů se totiž prosazovali jen hráči první formace a branky Ondřeje Kejře a Adama Roušala žádný úspěch nepřinesly. Naopak domácí hokejbalisté překonali Tomáše Větrovského hned pětkrát a pokazili mu tak letošní neporazitelnost.

Sobota 8. října HBC Pento Most - HBC Plzeň 5:2 (1:0, 2:2, 2:0)


Starší dorost

Repríza loňské finále extraligy staršího dorostu přinesla atraktivní souboj. Napínavý průběh a hra na hranici možností všech aktérů bavila všechny přihlížející. Přestože domácí tým nakonec získal jen jediný bod, může být trenér Martin Davídek spokojen. Jeho svěřenci otočili skóre utkání z 1:3 na 4:3 a jen smolně inkasovaná branka minutu před koncem duelu je stála plný bodový zisk. Jen je škoda, že nejvyšší juniorská soutěž nenabízí více podobně kvalitních soubojů.

Sobota 8. října HBC Plzeň - HBC Alpiq Kladno 4:5ss (0:1, 1:1, 3:2)


Mladší dorost

Mladší dorostenci se stejně jako jejich starší kolegové utkali s Kladnem. Přestože Středočeši byli zdatným soupeřem a především v prostředním dějství měli velkou herní převahu, po celý zápas prohrávali. Plzeňané vytěžili z minima maximum. V prvním dějství se ujali vedení, které navýšili v prostřední třetině díky proměněnému trestnému střílení a šťastnému zásahu z poloviny hřiště. V posledních patnácti minutách pak jen pohlídali třígólový náskok.

Sobota 8. října HBC Plzeň - HBC Alpiq Kladno 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)


Starší žáci

Starší žáci se v Třemošné postavili dosud neporaženému soupeři. Přestože Plzeňané byli vyrovnaným soupeřem, dokázali skórovat až v samotném závěru zápasu a prohráli 1:3.

Sobota 8. října TJ Tatran Třemošná - HBC Plzeň 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)


Mladší žáci

Ani tým mladších žáků v Třemošné neuspěl a nezískal jediný bod. Svěřenci trenéra Lubomíra Henricha doplatili na neproměňování šancí, kterých si vytvořili dostatek. Domácím hráčům tak k vítězství stačili dvě branky.

Sobota 8. října TJ Tatran Třemošná - HBC Plzeň 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)


Přípravka

Soutěž přípravek pokračovala zápasy hranými v Písku. Plzeňané se nejprve střetli s domácím týmem, který porazili 6:2. Poté zvítězili také nad Českými Budějovicemi, tentokrát v poměru 3:0.

Neděle 9. října HC ŠD Písek - HBC Plzeň 2:6
Neděle 9. října Pedagog Č. Budějovice - HBC Plzeň 0:3


B-tým

Po dvou prohrách konečně plzeňský B-tým zaznamenal další výhru. V repríze loňského finále oblastní ligy přehrál Boytronic Plzeň. V sestavě plzeňské rezervy se objevila řada hráčů staršího dorostu (4) a áčka (1). O konečném skóre rozhodla především poslední třetina, ve které béčko zvítězilo 3:0.

Neděle 9. října HBC Plzeň "B" - SK Boytronic Plzeň 4:2 (1:1, 0:1, 3:0)