A-tým navštíví Vlašim a Jindřichův Hradec, začínají tři další soutěže

Zatím nejnáročnější program mají na startu sezóny hráči A-týmu a mladšího dorostu, oba týmy odehrají o víkendu své třetí a čtvrté soutěžní utkání. Áčko nastoupí ve Vlašimi a v Jindřichově Hradci. Mladší dorost se představí v domácím prostředí v soubojích s dvěma pardubickými kluby. Naopak starší dorostenci si po úvodních dvou zápasech nyní užívají volno. V sobotu odstartují hned tři regionální soutěže, starší a mladší žáci hrají v Dobřanech, béčko přivítá na Košutce hosty z Karlových Varů.

A-tým

Elitní plzeňský tým má po úvodním víkendu na kontě tři body a bude chtít svou bilanci určitě znovu rozšířit. K dispozici však opět nebude celá řada hráčů laborujících s různými zraněními. Až v sobotu bude jasné, kdo nakonec bude moci nastoupit a kdo nikoliv.

V sobotu vyrážejí Plzeňané do Vlašimi, kde je čeká duel s ambiciózním a před sezónou opět posíleným družstvem. Tým HBT Vlašim v sestavě s mistrem světa Liborem Topolánkem však zatím předpoklady nenaplňuje, v úvodních dvou utkáních na severu Čech vybojoval jediný bod.

Nedělní soupeř je velkou neznámou. Jindřichův Hradec je extraligovým nováčkem, přesto již dokázal získat tři cenné extraligové body. Nijak se tak nepotvrzuje, že týmu budou chybět zkušenosti a bude bojovat jen o záchranu. Plzeňané však budou na jihu Čech favoritem.

Sobota 17. září HBT Vlašim - HBC Plzeň od 11:00
Neděle 18. září TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec - HBC Plzeň od 11:00


Mladší dorost

Po úspěšném vykročení do nového ročníku čeká mladší dorostence další dvojboj v domácím prostředí. Představí se oba pardubické týmy nastupující v soutěži. V sobotu Autosklo-H.A.K. Pardubice, v neděli pak ERA Svítkov Stars. Svěřenci trenérů Tomáše Semery a Václava Tůmy budou chtít získat další body a potvrdit dobrou střeleckou formu.

Sobota 17. září HBC Plzeň - HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice od 15:30
Neděle 18. září HBC Plzeň - ERA Svítkov Stars Pardubice od 13:00


Starší žáci

Soutěž starších žáků prošla před novým ročníkem proměnou. V jedné skupině budou hrát společně týmy ze západu a jihu Čech. Konkrétně těchto deset týmů: Blatná, České Budějovice, Dobřany, HBC Plzeň, Jindřichův Hradec, Litice, Mystery Plzeň, Suchdol nad Lužnicí, Třemošná a Zliv. V prvním kole čeká mladé Plzeňany výlet do Dobřan.

Sobota 17. září TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň od 12:00


Mladší žáci

Také soutěž mladších žáků doznala před novým ročníkem změn. V jedné skupině budou hrát společně týmy ze západu a jihu Čech. Konkrétně těchto osm týmů: Blatná, České Budějovice, Dobřany, HBC Plzeň, Horní Bříza, Litice, Písek, a Třemošná. V prvním kole čeká plzeňské mladíky stejně jako jejich starší kolegy zápas v Dobřanech.

Sobota 17. září TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň od 10:00


B-tým

V sobotu v pravé poledne odstartuje první utkání plzeňského béčka v nové sezóně. Do haly na Košutce míří vikingové z Karlových Varů. V oblastní lize bdue letos hrát devět týmů.

Sobota 17. září HBC Plzeň "B" - HBC Vikingové Karlovy Vary od 12:00