Tři týmy stojí před další překážkou na cestě k titulu

Tři družstva HBC Plzeň stále bojují ve svých soutěžích o celkové vítězství. Starší dorost vstoupí v sobotu 21. května v Kladně do finálové série extraligy. Starší žáky čeká semifinálový turnaj mistrovství republiky v Ústí nad Labem. B-tým sehraje v domácím prostředí rozhodující finálový duel oblastní ligy s družstvem Boytronic Plzeň.

Starší dorost

V sobotu a v neděli jsou na programu první dvě utkání finálové série extraligy staršího dorostu, hraje se na tři vítězné zápasy. Plzeňané se představí v boji o titul potřetí v řadě a budou si chtít spravit chuť po loňské prohře s Jihlavou. Ale také letos čeká Západočechy těžký soupeř, Kladno se stalo vítězem základní části a celkem hladce prošlo předchozími sériemi play-off. Ale to samé platí o Plzni, takže se dá čekat vyrovnaný souboj.

Sobota 21. května HBC ALPIQ Kladno - HBC Plzeň od 13:00
Neděle 22. května HBC ALPIQ Kladno - HBC Plzeň od 13:00


Starší žáci

Starší žáci postoupili z druhého místa skupiny západ do semifinále mistrovství republiky. Patnáct kvalifikovaných týmů nyní bojuje ve třech skupinách o osm postupových míst do finálového turnaje. To znamená, že přímý postup zajistí Plzeňanům na turnaji v Ústí nad Labem první či druhá příčka, na třetím místě je k postupu třeba také trocha štěstí.

Zápasy HBC Plzeň:
Sobota 21. května HBC ALPIQ Kladno - HBC Plzeň od 13:30
Sobota 21. května HBC Plzeň - HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice od 16:30
Neděle 22. května HBC Plzeň - HBC Vsetín od 11:30
Neděle 22. května DDM Ústí nad Labem - HBC Plzeň od 14:30

Podrobnosti o turnaji na hokejbal.cz


B-tým

Vítěz oblastní ligy bude znám až po posledním možném utkání. Série mezi B-týmem HBC Plzeň a Boytronicem Plzeň je totiž vyrovnaná 2:2. Rozhodne se v sobotu odpoledne.

Sobota 21. května HBC Plzeň "B" - SK Boytronic Plzeň od 13:00