Do hry zasáhnou jen dva týmy, ale hala bude plná

Jen dvě družstva HBC Plzeň čekají o víkendu další soutěžní zápasy. Starší dorostenci si totiž užívají nuceného volna, a tak se v utkáních představí jen B-tým a mladší žáci. I tak bude program v hale na Košutce nabitý. Béčko totiž sehraje dva finálové duely oblastní ligy a tým mladších žáků čeká semifinálový turnaj mistrovství České republiky.

Mladší žáci

Mladší žáci si v dlouhodobé soutěži vybojovali postup do semifinálové skupiny mistrovství České republiky. Celkem ve třech skupinách se setkává patnáct nejlepších týmů. Osm z nich se kvalifikuje na závěrečný turnaj, kde proběhne boj o mistrovský titul. Jasné je, že z z každého semifinálového turnaje postoupí dvě nejvýše postavená družstva, další dva týmy pak určí koeficient.

Skupinu C hostí Plzeň a v západočeské metropoli se kromě domácího družstva představí také Blatná, Most, Polička a Svítkov.

Zápasy domácího týmu:
Sobota 14. května HBC Plzeň - ERA Svítkov Stars Pardubice od 13:30
Sobota 14. května SK Kometa Polička - HBC Plzeň od 18:00
Neděle 15. května HBC Plzeň - TJ Blatná Datels od 11:30
Neděle 15. května HBC Pento Most - HBC Plzeň od 14:30

Podrobnosti o turnaji

B-tým

Tým Boytronic Plzeň má jako své domácí hřiště vedenu košuteckou halu, takže se finálová série oblastní ligy před tímto víkendem stěhuje jen na papíře. Sobotní utkání může hodně napovědět a nedělní již případně rozhodnout o vítězi druhé nejnižší hokejbalové soutěže, stav je totiž zatím 1:1.

Béčko HBC Plzeň využije služeb několika méně vytěžovaných hráčů A-týmu. Sezónu v rezervě stabilně dohrává dvojice Regner, Gřonka. Ale také v sestavě soupeře je možné najít několik zajímavých jmen. V brance gólman Dobřan Jan Marek a extraligu si letos zahrálo i duo Zrna, Valenta.

Sobota 14. května SK Boytronic Plzeň - HBC Plzeň "B" od 9:30
Neděle 15. května SK Boytronic Plzeň - HBC Plzeň "B" od 16:30